Ak Parti Adana Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ayşegül Çalık, DSİ Sami Kayhan Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında ‘Yaz Okulu’ ile ilgili açıklamalar yaptı. Çalık, 18 Haziran'da başlayan ‘Yaz Okulu’ projesiyle, ilçe teşkilatları tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ve bu tür aktivitelere katılacak imkân bulamayan 100 çocuğa, yüzme, tenis, jimnastik ve halk oyunları branşlarında eğitim verdiklerini söyledi.

 

Yaz Okulu’nun aynı zamanda çocuklar için bir tatil yapma imkânı ve sosyalleşme ortamı olduğunu belirten Çalık, "Çocuklarımız ilçelerinden servisle alınıyorlar. Burada ilk önce yüzme dersi başlıyor. Çocukların mayo ve diğer ihtiyaçları bizim tarafımızdan ücretsiz karşılandı. Daha sonra ise, kendi branşında uzman olan öğretmenler eşliğinde, tenis, jimnastik ve halk oyunları eğitimleri veriliyor. 29 Haziran tarihinde ‘Yaz Okulu’muz sona erecek ve o gün çocuklarımız öğrendiklerini bir gösteriyle bizlere sunacaklar. Bu projede katkısı olan herkese, özellikle bizi destekleyen İl Başkanımız Ziyaeddin Yağcı’ya, özveriyle çalışan öğretmenlerimize, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve DSİ Tesislerinde ki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Çalık açıklamasında ayrıca, eğitimler sırasında çok yetenekli çocuklar tespit edildiğini, bu çocukların, ailelerinin onay vermesi halinde önümüzdeki sezonda bazı kulüplere verilerek daha iyi yerleştirilmesinin planlandığını kaydetti.

 

Yapılan basın toplantısına, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fahrettin Coşkun da katıldı.