Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüş ve buradaki basın açıklamasına CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının başkan ve yöneticileri, partililer, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile yurttaşlar katıldı.

COŞKULU YÜRÜYÜŞ

Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak coşku içinde yürüyen katılımcılar Atatürk Parkı’nda ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı büyük bir coşkuyla söyledi.

ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREVİNİN BAŞINDA

Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini anımsatan CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Güven Özdemir, “Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu yana gençler olarak emperyalizme, haksızlığa, zulme, baskıya karşı yılmadan mücadele ediyoruz. Bu mücadelede  gücümüzü ülkemizi kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran iradeden, yani Önderimiz Atatürk ve arkadaşlarından ve gençlere olan güvenlerinden alıyoruz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK MÜCADELENİN BAŞLANGIÇ GÜNÜ”

19 Mayıs’ın ulusun dünyaya “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarını haykırdığı gün olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Emrah Kozay, “Dünya savaşından yenik çıkmış, ekonomisi çökmüş, yurdu işgal ve talan edilmiş, bütün ordusu dağıtılmış bir milletin elinde sadece bağımsızlığa olan azmi ve kararlılığı ile yol aldığı ve en nihayetinde kurtuluşa erdiği büyük mücadelenin başlangıç günü” dedi.

“GENÇLER KURTULUŞ MÜCADELESİNDEKİ GÜVENE, KARARLILIĞA VE İRADEYE BUGÜN DE SAHİP”

Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile bağımsızlık ve özgürlük için yaşamlarını ortaya koyan şehitleri ve gazileri minnetle, saygıyla andıklarını belirten Av. Kozay, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bugün çok daha anlam kazandığına işaret etti. Kozay, “Ulu Önder’in Türk Gençliği’ne bir ders ve öğüt niteliğindeki hitabesinde geçtiği üzere dahili ve harici bedhahlar, dost ya da düşman maskesi altında bugün hala milletimizin büyük yükselişini engellemek için var güçleriyle çalışıyorlar.  İnancımız odur ki, Ulu Önder Atatürk’ün izinden giden bu gençlik, dün bütün emperyalist ve işgalci devletlere karşı nasıl dimdik durup canı pahasına vatanını, milletinin namus ve şerefini koruduysa, bugün de yine aynı güvene, kararlılığa ve iradeye sahiptir” diye konuştu.  

“MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE ULAŞMA ÜLKÜSÜNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Başta gençlik olmak üzere, milletin vatansever evlatlarının hiçbir zorluk karşısında geri durmayacağını vurgulayan Av. Kozay, “Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı vatanseverler asla diz çökmeyecek ve kendisine yönelik her tehdide karşı gerektiği zaman, gerektiği yerde cevabını en iyi şekilde verecek, Önderimizin gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsünden asla vazgeçmeyecektir” ifadelerini kullandı.