MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Aziz vatan toprağının emperyalist güçler tarafından işgal edildiği, milletimizin çaresiz kaldığı bir dönemde büyük devlet adamı, komutan ve aynı zamanda çağının aydını olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi örgütlemek ve idealindeki Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünü mutlulukla, gururla idrak ediyoruz.” dedi.

“19 MAYIS, KURTULUŞ MÜJDESİDİR”

Avcı, şöyle devam etti:

“19 Mayıs, asil ve aziz milletimizin hürriyet ve istiklal tutkusunun kutlu bir nişanesi ve membaıdır. 19 Mayıs; zalime boyun eğmeyen, teslimiyeti reddeden bir avuç Türk milliyetçisi aydının, askerin ve devlet adamının azimle, sabırla milli mücadele ruhunu eyleme geçirdiği şanlı bir destanın adıdır. Türk milleti, Mustafa Kemal’in liderliğinde 19 Mayıs ruhuyla ayağa kalkmış, zulmeti kovmuş, işgalci, sömürgeci zilleti def etmiştir. Aynı zamanda bu kutlu tarih, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin de kurtuluş müjdesidir.”

“UMUDUMUZ TÜRK GENÇLİĞİ”

Bünyamin Avcı, şunları söyledi:

“En ağır bedelleri ödeyerek, canlarını vererek bizlere bayrağımızla, ezanımızla tertemiz mübarek bir vatan, kutlu bir devlet bırakan ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Bugün istisnasız her vatandaşımızın, hepimizin bu kutlu mirasa sahip çıkmak ve bölücü emellere, ihanete ve husumete set çekmek gibi bir ödevi ve görevi olduğu açıktır. İnanıyoruz ki, 19 Mayıs ruhu ebediyen yaşayacaktır. Bu hususta en büyük güvencemiz, geleceğimiz olan Türk gençliğidir.”

“ATATÜRK’E, ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle; başta gençlerimiz olmak üzere bütün değerli hemşehrilerimizin, kıymetli vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Devletimizin Kurucu Lideri Merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarına, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla anıyorum.”