Daha önceki oturumda gündeme gelen ve Ray sokağın adının Mustafa Kemal Paşa Bulvarı olarak düzenlenmesi teklifi, isim verilecek yolun Mustafa Kemal Paşa bulvarından küçük olması nedeniyle tepkilere neden oldu.

“20 METRELİK YOLA MUSTAFA KEMAL PAŞA ADI VERİLMESİNE KARŞIYIZ”

Gündemin 21. Maddesi olarak görüşülen ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarının, Kozan Yolundan, Merkez Otogara kadar isimlendirilmesine ait teklif, daha önceki oturumda gündeme gelmişti. Teklif CHP’nin isteğiyle  “Mustafa Kemal Paşa Bulvarının, Kozan Yolundan, Merkez Otogara kadar 50 metre olarak işlenmesine ve isimlendirilmesine” şeklinde kabul edilmişti.  Dünkü oturuma gelen komisyon raporu sadece isim düzenlemesi içerince CHP’liler sert tepki gösterdi. Maddeyle ilgili konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar “Mustafa Kemal Paşa isminin, Merkez Otogara kadar açılacak olan yola verilmesine karşı değil. Ancak Valilik kavşağından sonra yol önce 30, sonra 20 metreye düşüyor. Biz bunun 50 Metre olarak işlenmesi için daha önceki görüşmelerde teklif ettik ve oybirliğiyle kabul edildi. Şimdi sadece isim verilsin deniliyor. Biz 20 metrelik yola Mustafa Kemal Paşa adının verilmesine karşıyız. Yeni yol 50 metre olarak işlensin o şekilde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı olarak isimlendirelim” dedi.

“KARALAR DAHA ÖNCE SÖYLEMİŞTİ”

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Salih Gökçe ise Başkan Karalar’ın daha önceki oturumda yolun 50 Metre olarak işlenmesi ve isminin de Mustafa Kemal Paşa olması yönündeki söylemlerini hatırlattı. Gökçe “Bu teklif daha önce söylenmiş ve oylanmış” dedi. Daha sonra komisyon raporu oylandı.  Bulvara, Kozan Yolundan Merkez Otogara kadar olan bölümüne Mustafa Kemal Paşa adının verilmesi ve Yolun 50 Metre olarak işlenmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

IRAKLI TÜRKMENLERE İLAÇ YARDIMI

Meclis oturumunda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığının Musul Kerkük ve Telafer’e yardım yapmasını içeren madde görüşüldü. Madde Çadırda yaşamak zorunda kalan Iraklı Türkmenlere talepleri doğrultusunda 100 bin liraya kadar ilaç yardımı yapılmasını öngörüyor. Teklif öncesi konuşan Meclis üyeleri yardımın az olacağını arttırılmasını istediler. CHP grubu ise yardımın 500 bin liraya yükseltilmesini talep etti. Daha sonra yapılan istişarelerde teklifin müşterek komisyonlara sevk edilmesi ve orada idarenin de bütçesi oranında düzenleme yapılması öngörüldü. Madde Bugün Komisyonlarda görüşülecek ve yarınki mecliste karara bağlanacak.