Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, yılların ihmal edilmişliğini gidermeye, Adana'da 21. yüzyıla yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde suyu olmayan köylere su, yolu olmayan asfaltla hiç tanışmamış yüzlerce köye otoyol standartlarında yol yapan Başkan Sözlü'nün, İmamoğlu, Kozan, Ceyhan ve Yumurtalık ilçe merkezleri dahil 270 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere hazırlattığı Yedigöze Projesi için ilk kepçe vuruldu.

VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUNDU

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Ahmet Zenbilci, MHP Adana Milletvekilleri Ayşe Sibel Ersoy ve Muharrem Varlı, MHP MYK Üyesi Uğur Öztürk, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Cumhur İttifakı Kozan Belediye Başkan Adayı Nihat Atlı, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Emin Canlı ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

"ADANA'YI ÖNEMLİ YATIRIMLAR BEKLİYOR"

Açılış töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, 2019 yılı içerisinde içme suyu özlemi çeken 270 mahallenin Yedigöze sayesinde suya kavuşması için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederken, ""Fiziki manada altyapı yatırımlarını tamamlayacağız ve buradan çıkacak su, Ceyhan'da kurulacak Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ne, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'ne, Yumurtalık-Ceyhan Serbest Bölgesi'ne gidecek. Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan'ın kaliteli içme suyu vardı ancak önümüzdeki dönemlerde bu bölgelere yapılacak yatırımlara, temelini attığımız Yedigöze Barajı'nın da büyük katkısı olacaktır. Özellikle 24 Mart Pazar günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da teşrifleriyle ilk petrokimya tesisimizin protokolünü, Cezayir ve Hollandalı taraflarla imzalayacağız" diyerek Adana'yı önümüzdeki beş yıl önemli yatırımların beklediğini müjdeledi.

Açılış konuşmalarının ardından Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesislerinin temeli atıldı. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte 12 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi, 220 km Düktil ve HDPE boru şebeke sisteminin de yapımı geçekleştirilmiş olacak.