Yarışın bıçak sırtı olarak görülen Adana için yapılan son anketlerde 25 yıl sonra bir sol partinin yeniden belediye başkanı olabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor. Piar, Avrasya ve Ada Araştırma şirketlerinin sonuçlarına göre Millet İttifakı adayı Zeydan Karalar yarışı önde götürüyor. Gezici Araştırma'ya göre ise Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Sözlü yeniden seçilecek.

Son seçimlerden bu yana ne değişti?

Adana'da 2009 ile 2014 seçimlerinde yarış MHP ile AK Parti arasında olmuştu. Son iki seçimleri de MHP kazansa da aradaki oy farkı oldukça azdı.

Dolayısıyla Adana’da Cumhur İttifakı'nın MHP adayı Hüseyin Sözlü ile rahatlıkla kazanması bekleniyordu. Ancak son aylarda CHP'nin Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Adana'da öne çıktığı görülüyor.

Adana için aday çıkartmayan HDP seçmeninin oylarının Karalar'a gideceği tahmin ediliyor. HDP, 24 Haziran'da Adana'da yüzde 13,5 oy almıştı.

Adana için son seçin anketleri:

Adana'da en son 1989'da bir sol parti kazanmıştı

2014'teki yerel seçimlerde Adana'da seçimi CHP adayına karşı 1 puan farkla kazanan Hüseyin Sözlü, bu dönem Cumhur İttifakı'nın desteğiyle yerini koruma hesabı yapıyor.

Geçen yıl yapılan genel seçimde Cumhur İttifakı Adana'da Millet İttifakı'ndan yüzde 7 fazla oy almıştı.

En son 1989'da SHP'den belediye başkanı seçilen Selahattin Çolak'tan sonra, 25 yıldır kentte hiç sol partilerden bir siyasetçi büyükşehir belediyesini kazanamadı.