Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, yaşa takılan 300 bin sigortalının ve primi dolmasına rağmen çalışan asgari ücretlilerin sesi oldu. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Tümer, primi dolup emekliliği bekleyen SGK’lı asgari ücretliden her ay para kesilmesinin yanlışlığını vurguladı.

Sigortalı prim gün sayısını doldurmuş olmasına rağmen yaş şartını bekleyen 300 bin çalışanın haklarının iadesini beklediğini ifade eden Tümer, şunları söyledi:

“ Hükümet kanadında çeşitli defalar yeni düzenlemeler yapılacağı açıklanmış ancak herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmamıştır. 
Öte yandan emekli olabilme yaş sınırını bekleyen işçilerin hayatlarını idame ettirebilmesi ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi için sigortalı olarak çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Ancak SGK’ya göre primini dolduran asgari ücretli bir işçi çalışmaya devam ederse her ay için 3 lira kesinti yapılıyor. Bu kesintilerin toplamı da emeklilik maaşından düşülüyor. Sigortalı, primini tamamladıktan sonra zorunlu olarak çalıştığı için adeta cezalandırılmış oluyor. Tüm bu sorunların aşılması, 300 bin emeklilikte yaşa takılan çalışanın mağduriyetinin giderilmesi için yeni bir düzenleme yapılmalıdır.”