AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Yaşar Turan ile birlikte Yüreğir Ziraat Odası'nı ziyaret ederek Başkan Mehmet Akın Doğan, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçilerle bir araya geldi. Çukurova tarımı ve çiftçilerin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Başkan Mehmet Akın Doğan, bölge tarımı ve odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Yüreğir Ovası'nda yılın 365 günü ekim ve hasat yapıldığına dikkat çeken Başkan Doğan, üreticilerin birçok sorun yaşadığını, bunlardan en önemlilerinin işçi sıkıntısı ve Adana'da, yoğun yağışlar nedeniyle Seyhan ve Ceyhan nehirlerine bırakılan fazla suların taşkınlarından dolayı çiftçilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Tek Amacımız Hizmet
Odanın çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Doğan, Yüreğir Ziraat Odası'nın 22 binin üzerinde üye sayısı ile Türkiye'nin en büyük tarımsal örgütlerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Oda yönetiminin tamamen gönüllülük esasıyla çalıştığının altını çizen Başkan Doğan, şunları dile getirdi;
"Bizim tek bir hedefimiz var o da bölgemize ve temsil ettiğimiz üyelere hizmet vermek. Bu doğrultuda hem çiftçimize hem de bölgemizde yetiştirilen ürünlere sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda Adana Karpuzuna coğrafi tescil almak için girişimlerimiz oldu. Hazırlıklarımızı tamamlayarak gerekli başvuruları yaptık. Üyelerimize yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Gerek yeni üretim teknikleri, gerekse yönetmelikler konusunda çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. 2018 yılında yaptığımız çalışmaları içeren dergi hazırladık. Türkiye'deki tüm ziraat odalarına, tarım il ve ilçe müdürlüklerine, muhtarlara, Adana’da ki bankaların tamamına ve zirai ilaç bayilerine, çiftçilere ve kurumlara gönderiyoruz."

Doğru'dan Destek Sözü
AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Adana'nın Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, yaşanılan sorunları bildiklerini dile getirdi. Seçim çalışmalarından arta kalan zamanda Adanalı halkla iç içe olduğunu söyleyen Doğru, "Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bize iletilen sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Takibini de bırakmıyoruz" dedi.