Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından endişeye düşen Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Hüseyin Sözlü,  rakibinin açık alandaki afiş ve reklamlarını indirtti.  Karalar’ın adaylığının ardından parti logosu içermeyen açık alan reklamlarını kentin değişik yerlerine asması Sözlü ve ekibini rahatsız ettiği iddia edildi.

Hemen hemen her gün Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından Başkan Zeydan Karalar’ın açık alandaki reklamları yasal olmayan bir şekilde toplatılarak indirilirken Cumhur İttifakı’nın başta Sözlü olmak üzere adaylarının reklamları kentin dört bir tarafını donatıyor.

DEMOKRATİK VE EŞİT BİR YARIŞ OLSUN

Hüseyin Sözlü ve ekibinin gayri hukuki olduğu iddia edilen  davranışları vatandaşlar tarafından da tepki topluyor. Zeydan Karalar’ın reklamlarının kaldırılarak sadece Cumhur İttifakı’nın adaylarının afişlerinin bırakılmasına tepki gösteren yurttaşlar, “Bu bir demokratik yarıştır. Demokrasinin kuralı eşit şartlarda yarışan adaylardan iyi olan yönetime geçmesidir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel iktidar gücünü kullanarak bir adaletsizlik örneği sergilemektedir. Bu davranış biçimi toplumu gerer ve gerginliğe neden olur. Tüm adayların bu gerginlikten kaçınması barış içerisinde eşit koşullarda şeçime gitmesi en doğrusudur. Bizler afiş ve reklamlara değil adaylara oy veriyoruz. Başkan Sözlü bunu asla unutmamalı” dediler.

ERDOĞAN KARŞITI ADAY

3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yapan ve ardından Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı yaparak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü, oluşturulan “Cumhur ittifakı” çatısı altında Ak Parti ve MHP’nin ortak adayı oldu. Ancak 5 yıllık süre içerisinde Sözlü’nün gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse ailesi ile ilgili ağza alınmayacak sözler sarf etmesi AK Partili seçmenin aklından hiç çıkmadı.