CHP VE CUMHURİYET ADANALILAR TARAFINDAN EL ÜSTÜNDE TUTULDU

İl Başkanı Av.Emrah Kozay’ın koordinasyonunda Haşmet Biçer, Mehmet Çelebi, Selman Serttepe, Ahmet Sarı ve Av.Hasan Alkan’dan oluşan komisyonun hazırladığı çalışmada,  Adana’nın Kurtuluş Mücadelesi’ndeki rolüne ve Cumhuriyet döneminde başlatılan sanayi hamlesindeki rolüne dikkat çekildi. Adana’nın sahip olduğu tarım ve kültür potansiyeli ile köklü sanayi geçmişine atıflarda bulunulan çalışmada Adana’yı yalnızca 12 Eylülcülerin ve AKP iktidarının sevmediği vurgulanarak, “Adana 12 Eylül’den bu yana izlenen sözde liberal politikalardan sonra bir daha belini doğrultamadı. Cumhuriyet döneminden beri kazandığı bütün varlıklarını kaybetti. Kamunun ve özel sektörün bütün seçkin kurumları yok edildi” ifadelerine yer verildi.

ÇUKOBİRLİK’LE BİRLİKTE ADANA’NIN KAPISINA KİLİT VURULDU

Sümerbank, Türkiye Zirai Donatım Kurumu, Et-Balık Kurumu, Özbucak, Güney Sanayi, Bossa gibi binlerce kişiye istihdam sağlayan ve kent ekonomisine can veren kurumların kapandığı anımsatılan çalışmada,  Çukobirlik’in kapısına kilit vurulduğu gün Adana’nın da kapısına kilit vurulduğu belirtildi.

VARLIK, YOKLUK ENVANTERİ ÇIKARILACAK

CHP iktidarında Çukurova Bölgesel Gelişim Planı’na dayalı olarak Adana’da varlık ve yokluk envanterinin çıkarılacağı, tüm sektörlerin ve işletmelerin avantajlarına ve dezavantajlarına göre tasnif edileceği vurgulanan çalışmada, bu sektörlerin dünyada rekabete girmesi için hem birliklerinin hem de sektör ve işletme olarak teşviklerinin sağlanacağı kaydedildi.

İLERİ TEKNOLOJİ DEĞİŞİM TEŞVİKİ VE SEFERBERLİĞİ

Dezavantajlı sektör ve işletmeler için yapılacakların da sıralandığı çalışmada Türkiye’de ilk kez “ileri teknoloji değişim teşviki ve seferberliği” uygulanacağına dikkat çekildi.

KOOPERATİFÇİLİK ÜÇÜNCÜ SEKTÖR OLARAK CANLANDIRILACAK

Kooperatifçiliğe özel vurgu yapılan çalışmada, kamu ve özel işletmelerin yanında kooperatifçiliğin üçüncü sektör olarak yeniden canlandırılacağının altı çizildi.  Toroslar’daki tüm endemik bitkileri, turizmi, inşaatı, tarımı, tarıma dayalı sanayi ve birçok sektörün kooperatif ve birlikler üstünden destekleneceği ifade edildi.

ÇUKOBİRLİK MERKEZ BİRLİK OLACAK

Pamukta, narenciyede, yer fıstığında, Karaisalı biberinde, zeytinde, üzümde, meyvelerde, mısırda ve birçok endüstriyel üründe yerel kooperatiflerin bölgesel kooperatiflerde toparlanıp, Çukobirlik’in bunların merkez birliği haline getirileceği aktarılarak, Çukobirlik bünyesinde enerji kooperatifi kurulacağı bilgisi de yer aldı.

ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLANACAK

Adana’nın turizminin ve Toroslar’ın şifalı bitkilerinin kooperatifler kanalıyla işlemeye ve işletmeye açılacağı, Çukurova Bölgesel Gelişim Planına dayandırılmış Çukurova Kentsel Dönüşüm Stratejisi ve Eylem planının uygulamaya geçirileceği de aktarılan çalışmada hazırlanacak Çukurova Bölgesi Adana Ulaşım Master Planı’na dayandırılmadan uygulanan ulaşım türlerinin “Kente karşı işlenmiş suç” sayılacağı kaydedildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SÜRÜKLEYİCİ ROL BELEDİYELERİN OLACAK

Kentsel dönüşümde sürükleyici rolün belediyelere verileceği ifade edilen çalışmada, belediyeler –TOKİ ve yapı kooperatifleri üçlüsü ile dönüşümde yaratılan rantın halka gitmesinin sağlanacağı ifade edildi.

ÜNİVERSİTELERİN EĞİTİM KALİTESİ ARTIRILACAK

Çalışmada, Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin dünyada ve Türkiye’de eğitim kalitesinde üst sıralarda yer alması için gereğinin yapılacağın altı çizildi.