Adanahabermerkezi.com

CHP'de Çukurova Belediye Başkan Aday adayı olan ancak aday gösterilmediği için son dakika Seyhan'da DSP'den Başkan adayı olan Yıldıray Arıkan, aldığı oyla adeta şok yaşadı. Arıkan Seyhan'da sadece 3 bin 970 oy alabildi Yüzde 1 dolayında oy alabilen Arıkan böylece seçmenden kırmızı kart görmüş oldu.

DSP'den Çukurova Belediye Başkan Adayı olan Yalçın Akyol'da halkın kırmızı kartını görenlerden oldu.Geçen dönem CHP Seyhan Belediye Başkan Aday adayı olan, önseçimde birinci olamayınca da MHP'ye giderek Meclis üyesi olan Yalçın Akyol, bu seçimde de DSP'ye gelerek Çukurova Belediye Başkan adayı oldu. Ancak Akyol'da Bin 884 oy aldı. Yüzde 1'i bile bulamayan oy alabilen Akyol'da halkın kırmızı kartını görenlerden oldu. 

Sarıçanm'da da Celal Güven CHP'den aday adayı olmak için CHP Sarıçam ilçe Başkanlığından istifa etmişti. Ancak CHP Millet ittifakı çerçevesinde Sarıçam'ı İYİ Partiye bıraktı. Celal Güven'de bunun üzerine yıllar önce olduğu gibi DSP'ye geçerek Sarıçam Belediye Başkan adayı oldu. Ancak Güven'de Bin 551 oy alabildi: Yüzde 1,75 oy alabilen Güven hem seçilemedi, hemde başka partiye geçerek, CHP'deki ilçe Başkanlığından da oldu. 

Böylece Halk sandıkta bazı siyasilere işte böyle kırmızı kartını göstermiş oldu.