Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kapatılacağı iddiaları gündeme gelen Adana Havalaalanı'nı Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a seslenen Barut, "Adana Havalanı'nın kapatılacağı iddiaları doğru mudur? Milyonlarca yolcunun kullandığı havalimanımız kapatılmamalıdır" dedi. 

"ADANA SAHİPSİZ DEĞİL"

Türkiye'nin, yurttaşların ve Adana'nın sorunlarına çözüm üretilmesi için bulunduğu her alanda mücadelesini sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında da büyük çaba gösteriyor. Türkiye'nin kanayan yarası olarak gösterilen tüm sorunlara karşı adeta seferberlik başlatan Ayhan Barut, son olarak kapatılacağı iddiaları gündemden düşmeyen Adana Havaalanı'nı da TBMM gündemine taşıdı. Meclis'te konuşarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a seslenen Ayhan Barut, Adana'nın sahipsiz olmadığına dikkat çekip havaalanının kapatılmaması için söz verilmesini istedi. 

"ENDİŞELERİ GİDERECEK AÇIKLAMA YAPILSIN"

Milyonlarca yolcunun kullandığı Adana Havaalanı'nın öneminden söz eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti: 

"Mersin ili sınırlarında verimli tarım arazileri ve kuş cenneti bölgesinin göç yolu üzerinde temeli atılan Çukurova Bölgesel Havaalanı projesi, kamuoyunda yoğun olarak tartışılmaya devam etmektedir. Bu girişimin ardından sürekli olarak Adana Havalimanı'nın kapatılacağı konuşuluyor. Havaalanımızın kapatılmasını istemiyoruz. Adana havaalanımız milyonlarca yolcunun kullandığı, uzun yıllardır bölgeye hizmet veren dünyanın en güvenli havalimanlarından biridir. Önemi bu kadar ortadayken Adana Havaalanı'nın kapatılacağı iddiaları doğru mudur? Kent merkezinde çok değerli arazi üzerinde kurulu havalimanımızın kapatılıp yerine alışveriş, ticari merkez ve konut projeleri yapılacağı gerçek midir? Adana Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili haklı endişelerimizi giderecek bir açıklama yapacak mısınız?