Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Adana’da tüm iş dünyası temsilcileriyle görüştü. CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’le birlikte sırasıyla Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Böke, daha sonra Adana Sanayi Odası’na geçti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR
ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve yönetim kurulu üyeleriyle kent ekonomisine dair görüş alışverişinde bulunan Böke, Barut, Tümer ve Çetin, ardından Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve Yönetim Kurulu üyeleriyle tarım ve hayvancılığın gelişimini içeren öngörülerini ve CHP’nin tarım politikasını anlatan Böke ve CHP heyeti, daha sonra Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde oda başkanlarıyla buluştu. AESOB Başkanı Nihat Sözütek, yönetim kurulu ve AESOB’a bağlı Adana’daki tüm oda başkanlarıyla yapılan görüşmeye CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan da katıldı.
Selin Sayek Böke, Ayhan Barut ve Zülfikar İnönü Tümer, buradaki görüşmelerin ardından Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve AOSB yönetimiyle görüştü. CHP heyeti, üretim, istihdam ve ihracatla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.


TÜMER, TEŞVİK İSTEDİ

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kentte işsizliğin yoğun olarak yaşandığına dikkat çekti. Üretim ve istihdamın artması için iş dünyası temsilcilerine merkezi idarenin tam anlamıyla destek olması gerektiğine işaret eden Tümer, teşvik sisteminin de bir an önce Adana’yı kapsayacak şekilde yeniden gözden geçirilmesini beklediklerini vurguladı. Tümer, sıcak karşılamaları için iş dünyası temsilcilerine teşekkür etti.