Milletvekili Küçükcan yaptığı açıklamada Türkiye'nin tezlerini anlatmak için bütün uluslararası platformların etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini ve Türkiye'ye yönelik önyargıların ortadan kaldırılması için diplomatik kanalların açık tutulmasının yararlı olacağını belirtti.

"Türkiye ön yargılarla anlatılıyor"

Milletvekili Küçükcan açıklamasında "Türkiye'deki gelişmeler Batı kamuoyuna tek yönlü ve kalıp yargılara dayalı ön kabullerle ulaştırılıyor. Ülkemizin içinden geçtiği kritik dönem ve karşılaştığı tehditler görmezden geliniyor. Bu noktada bizim de milletvekilleri olarak Türkiye'deki gelişmeleri objektif olarak muhataplarımıza anlatmamız önem taşıyor. Türkiye'nin anlatabileceği sayısız önemli projeler ve insani hikayeler var. Ne yazık ki Batı medyası ve siyasi çevreleri bunları görmezden geliyor" dedi.

"Batı'ya anlatacak çok hikayemiz var"

Milletvekili Küçükcan, gerek ekonomik büyüme, kalkınma ve Avrupa’yı da rahatlatan güvenliğin temini, gerekse bütün dünyaya yayılan insani yardımların herkese daha iyi anlatılması gerektiğine işaret ederek "İşte bu amaçla diplomasinin imkan ve kanallarını kullanarak Türkiye'deki gelişmeleri anlatmak, çehresi değişen ülkemizin insani hikayelerini paylaşmak için yollara düşüyoruz. Milletimizin verdiği görevi yerine getirmek için her forumda ülkemizi temsil etmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Milletvekili Küçükcan, ayrıca Londra'da AKPM Siyasi İşler Komisyonu toplantısından sonra bazı medya, düşünce kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de bir araya geleceğini belirtti.