Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana’da eski dostlarıyla hasret giderdi, anılarını yad etti. Adana’nın özel bir il olduğunu dile getiren Gürer, “İşçi kavramını, emek-insan ilişkisini, arkadaşlığı, mücadeleyi, insan satmamayı ben Adana’da öğrendim” dedi. Çukobirlik, Sümerbank ve belediye işçilerinin Adana’da SODEP’i ve SHP’yi taşıyan kurumlar olduğunu anlatan Gürer, “O gün CHP’nin sahiplendiği, değer verdiği insanlar bu partiye sırtını dönmedi” dedi.

ESKİ DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Adana İl Başkanlığını ziyaret edip İl Başkanı Ayhan Barut’a ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarı diledi. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in da katılığı ziyarette Gürer’i Çukobirlik’ten çalışma arkadaşları olan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, eski meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer de yalnız bırakmadı.

“GÜRER 1 KASIM’DA DESTAN YAZDI”

Gürer’in 1 Kasım seçimlerinde adeta bir destan yazarak milletvekili seçildiğini belirten İl Başkanı Ayhan Barut, “Çukobirlik’te sendika başkanlığı yapan, gençlik kollarında siyasi mücadeleye başlayıp bugünlere gelen değerli milletvekilimiz Gürer’in çalışmaları sayesinde 2019’da Niğde’de ikinci milletvekilini çıkaracağımıza inancım tam” diye konuştu.

“ADANA’YI GİTTİĞİM HER YERDE ANLATIYORUM”

Adana’nın yaşamında ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu dile getiren Gürer, “Benim için Adana ayrı bir dünya. Burada yaşadıklarım benim yaşamımın en özel, en önemli, vazgeçilmez dönemi. Yaşadığım sürece de unutmayacağım bir dönem. Adana çok özel bir yer. Acımızı, tatlımızı burada birlikte yaşadık. Adana insana çok şey katan bir yer. Gittiğim her yerde bunu anlatıyorum” dedi.

“EMEĞİ, MÜCADELEYİ, İNSAN SATMAMAYI ADANA’DA ÖĞRENDİM”

“İşçiliğin ayrı bir güzellik” olduğunu kaydeden Gürer, Niğde’de sanayicilerin asgari ücreti gündemi getirdiklerini aktardı.  Onlara, “Türkiye emek üretenlere verdiğinin hesabının yaptığı sürece ne kimlik bulur, ne sanayisi gelişir, ne ülke olur” dediğini anlatan Gürer, işçi kavramını, emek-insan ilişkisini, arkadaşlığı, mücadeleyi ve insan satmamayı Adana’da Çukobirlik’te çalıştığı dönemde öğrendiğini söyledi.

“KİMSEYE MEMLEKETİNİ, MEZHEBİNİ, DİLİNİ, IRKINI SORMADIK”

Çukobirlik’te çalıştığı dönemde 2 bin işçiden yaklaşık 1750’sinin oyuyla Adana Disk Tekstil Sendikası Çukobirlik Şube Başkanlığı görevine seçildiğini anımsatan Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Memleketim Adana değildi ama çalışanların yüzde 90’ı beni seçti.  Çünkü biz yaşama önce insan kavramıyla bakmış, birbirimize inanmıştık. ‘Memleketin, mezhebin, dilin, ırkın, rengin ne’ demiyorduk.  Biz, sosyal demokrasinin en iyi yönetim biçimi olduğuna, yani hakça, adil, eşit, paylaşımcı bir yaşamın hepimizin mutlu olacağı bir yaşam olacağına inanıyorduk. Ben, bugün bile çok arkadaşımın nereli olduğunu bilmem. Çünkü ihtiyaç duymam. Solculuk böyle bir kavramdır. İnanarak, sahip çıkarak, dayanışarak, dedikodu üretmeden birbirimizin arkasında durarak biz bugünleri yarattık.”

“CHP’NİN SAHİPLENDİĞİ İNSANLAR PARTİYE SIRTINI DÖNMEDİ”

Salondaki katılımcıların birçoğunun Çukobirlik’ten iş arkadaşı olduğunu belirten Gürer, o günün koşullarında işe girenlerin bazıları tarafından küçümsendiğini ifade etti. Gürer, “Bunlar ne olacak, bunlar partili mi derlerdi. Ne mutlu ki SODEP’i de SHP’yi de taşıyan Çukobirlik, Sümerbank, Belediye işçisi oldu. Yani CHP’nin sahiplendiği, değer verdiği insanlar bu partiye sırtını dönmedi” ifadelerini kullandı.