Başkan Sözlü, “İsrail’in Gazze’de yaptıkları, IŞİD’in İslam kisvesi altında Müslümanlara reva gördükleri, bizleri derinden üzüyor. Türkiye’nin bölgede önemi var ve Türkiye inşallah bu meselelerle ilgili etkin ve yetkin olacağı zamanları da idrak eder. Bugün IŞİD’in Suriye’den başlayarak, Irak’a kadar, Araplar’a, Türkmenler’e, Kürtler’e yapmış oldukları kabul edilemez. Ne yazık ki elimizden bir şey gelmiyor. Batı Dünyası’nın da, İsrail’in Filistinli Araplar’a karşı yaptığı mezalimi desteklemesi ve tanıması bir insanlık dramı” dedi.

MERKEL, İSLAM DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

Özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Yahudi soykırımından sicili bozuk bir milletin lideri olarak, Gazze saldırısıyla ilgili olarak İsrail’in yanında olduğunu söylemesiyle ilgili de görüş belirten Başkan Sözlü, “Merkel, İsrail’in, kendi vatandaşlarının canını savunduğunu dile getirerek onlara destek oluyor. Merkel’in içindeki gizli Müslümanlık düşmanlığının dışa vurumunu geçmişte de yaşadık. Avrupa Birliği’yle ilgili münasebetlerimizde, Balkan ülkelerinin AB’ye alınmasına şakşakçılık yapıp, onlardan fersah fersah ileride olan Türkiye’nin önüne de çeşitli engeller çıkarmış olması, bu hanımefendinin Müslümanlara karşı önyargısı olduğunu anlamamızı sağlıyor. Oysa Müslüman Türkler’in, Almanya’nın bugünkü gelişmişliğinde önemli hakkı, payı var. Cenab-ı Allah onları ıslah etsin. Tabii ki birbirine düşen Müslümanları da ıslah etsin” diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİMİZ GELMİŞ GEÇMİŞ EN BAŞARILI MECLİS OLACAK

“İlçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte, geride kalan kısa süreye rağmen Adana için güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Geçmiş dönem belediye meclislerinin yaşamış oduğu sıkıntıları yaşamayacak şekilde duyarlı, hassas, Adana halkının bize tevdi etmiş olduğu desteğe, verdiği güvene layık olma noktasında ince eleyip sık dokuyarak, kılı kırk yararak, şaibeden uzak kararlar aldı bu meclis. Bu manada takdire şayan bir belediye meclisi. Bu belediye meclisinin, önümüzdeki 5 yıllık dönemde, Adana’nın gelmiş geçmiş en başarılı çalışmalarını ortaya koyan, Adana’nın gelecekle ilgili vizyonel çalışmalarını yapan, Adana’nın rotasını tayin eden ve Adana’nın bu hedeflere yürümesini sağlayacak çalışmaları, düzenlemeleri gerçekleştirecek bir belediye meclisi olacağına inanıyorum. Ben belediye meclisimizin itibarını sadece kendi partimin grubu adına değil, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi gruplarını da, en az kendi grubumuzunki kadar korumak istediğimi, bu hassasiyette olduğumu sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Nihayetinde çok önemli işleri birlikte yapacağız ve nihayetinde Adana’da elbirliğiyle ortaya koyduğumuz huzur ve kardeşlik ikliminde Adana için bir araya gelme, Adanalılık ruhunu diriltme noktasındaki gayretleri baltalayacak bir davranış içinde olmayacağız.”

CUMHURBAKANLIĞI SEÇİMİ

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini de hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve herkesin siyasi hassasiyetleri mevcut. Mensubiyetine göre arkadaşlarımızın hassasiyetleri olacaktır. Buna dikkat edeceğiz. Siyasi hassasiyetlerimize saygı göstereceğiz ama çalışma ortamımızda, Adana için bir araya gelişlerimizde birbirimizin yüzüne bakacak mesafeyi her zaman muhafaza edeceğiz. Bu samimiyet ortamını her zaman diri tutacağız. Bu bizim Adana için sorumluluğumuz.”

SAYIN ÖMER ÇELİK’İN PROJELERİYLE İLGİLİ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Bayramın ardından ilçe belediyeleriyle, birlikte çalışma kültürünü daha da geliştireceklerini kaydeden Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Seyhan’dan başlayıp, Yüreğir’le devam ederek, bütün ilçelerde imar daire başkanlarımız ve ilgili birimler, karşılıklı olarak neler yapılacağını oturup konuşacağız, belediye başkanlarının planlarını masaya yatıracağız. Akıl akıldan üstündür. Mutabakat halinde olduklarımızı birlikte uygulamak için harekete geçeceğiz. Bu çalışma düzenini inşallah Adana’ya oturtacağız.

Sadece kendi işimizle ilgili değil, merkezi hükümetin Adana’yla ilgili kanaati, çalışması, hizmeti, ortaya koymak istedikleri neyse ortak paydada buluşup, ortak zemin oluşturup, onları da desteklemek, belediye meclisi olarak bizim vazifemiz. Bu konuda da meclisimizde tek yürek, tek ses olma ruhu hakim. Adanamızın milletvekili aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in Adana’yla ilgili yapmak istedikleri mevcutsa, onları hayata geçirme noktasında Büyükşehir Belediyesi’ne düşen bir şey varsa ki; nihayetinde imar düzenlemeleri bu konudaki yegane şart, onları da yerine getirme oktasında bir tereddüt içinde olmadığımızı ifade etmek istiyorum.”

KİMSENİN SİYASİ MENSUBİYETİNİ İNKAR ETMESİNE GEREK YOK

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilçe belediye meclislerinin işbirliği yapmasının önemine vurgu yapan Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Elbirliğiyle meclisimizi Adana’nın tek meclisi gibi çalıştırdığımızda, şehrimize olan sorumluluğumuzu o zaman yerine getirmiş olacağız. İnşallah Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam’la birlikte, merkezin dışına dağılarak Adana’da Büyükşehir’le ilçe işbirliğini, Büyükşehir Meclisi’ne gelindiğinde de hepsinin işbirliğiyle Adana için reformist uygulamaları, Adanamızın geleceğiyle ilgil önemli kararları almak durumunda olacağız. Onun için birlikteliğimiz çok önemli. Kimsenin siyasi varlığını, mensubiyetini inkar etmesine gerek yok. Nihayetinde hepimizi farklı farklı siyasi partilerden seçen Adana halkı. ‘İlçede bize oy verdin, Büyükşehir’de niye vermedin’ diyerek ya da tam tersi durum için halkı sorgulama nezaketsizliğini gösterecek değiliz. Bu milli iradedir ve halkımızın iradesine saygı duymalyız. Bugünkü bir araya gelişimiz de muhakkak önemlidir. Birlikteliğimiz derin bir anlam taşıyor. Şevkimizi artırdınız.

Mesai arkadaşlarımızın ve Adanalı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını kutluyorum.”