CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut Adana Ticaret Odası koordinasyonunda yerel tüm dinamiklerin destek verdiği Adana Tarım Lisesine Cumhurbaşkanlığının, Tarım ve Orman Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının sahip çıkmasını istedi.

TARIMA TOPRAĞA DUYARLI NESİLLER YETİŞTİRELİM

Tarım sektörü ülkemiz ve dünya coğrafyası için stratejik bir öneme sahip diyen CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tarım demek topraktan sofraya insan yaşamını idame ettiren ürün silsilesi demektir. Bu ürünleri yetiştirmek ise insan gücüne dayanmaktadır. Birikmiş tarım tecrübemizi, bilgi ve birikimimizi, gelişmiş dünya teknolojileri ile harmanlayarak ülkemiz tarımını daha ileri seviyelere götürmek temel hedeflerimiz arasında olmalıdır. 

Bunun için en temel husus tarıma, toprağa duyarlı nesilleri yetiştirmek, onları bu alanda desteklemek olmalıdır. Ülkemiz genelinde ve Adana özelinde bunu sağlamaya çalışan ilk ve tek tarım lisesi Adana Tarım Lisesi bunun için bir fırsattır. Bu fırsatı Cumhurbaşkanlığının, Tarım ve Orman Bakanlığının iyi görmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak desteklemesini istiyoruz.”

GENÇ İŞSİZLİĞE ÇARE 

Tarımın beşiği, yılda üç ürün hasat edilen Çukurovanın eşsiz bereketli topraklarına sahip bölgemizde genç nüfusun, lise çağı evlatlarımızın bu alana teşvik edilmeleri, tarım için eğitilmeleri ve sektöre kazandırılmalarının ülkemiz adına büyük kazanç olacağını vurgulayan Ayhan Barut,“Ülkemizde işsizliğin hat safhaya ulaştığı, üniversite mezunu her 4 gençten birinin işsiz olduğu bu koşullarda, öğrencilerimizi bir meslek sahibi yapmanın anahtarı lise düzeyinde verilecek meslek yönlendirmeleri olacaktır. Tarımın ekimden hasat dönemine kadar her evresinde ihtiyaç duyulan ara elemen açığını bu meslek lisesiyle karşılamak mümkün olacaktır. Uygulamada yer verilecek yerinde öğrenim, staj ve çıraklık gibi dönemler öğrencilerin hem pratik gelişimine hem de sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemen açığına cevap verecektir” dedi.

ADANA TARIM LİSESİ YAŞAMALI

Adana’da tarım sektörünün tüm paydaşlarının, meslek ve akademik odaların hepsinin tam destek olduğu Adana Tarım Lisesinin daha görünür ve teşviki için merkezi yönetime büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyleyen Barut; “Dünün, bugünün ve geleceğin sektörü olarak tarımı yaşatacak olanlar bugünün bilinçli nesilleri olacaktır. Bu nesilleri yetiştirecek olan Adana Tarım Lisesi de yaşamalı. Lisenin temel amacı, eğitim alan gençlerimizi Türkiye’nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek bir bakış açısına kavuşturmak ve bunu ortaya koyabilecek şekilde yetişmesini sağlamaktır. Tarımın Adana’da ve ülkemizde gelişmesi adına Adana Tarım Lisesine hem öğrencilerin hem velilerin hem de iktidar sahiplerinin ilgi ve destek göstermesini bekliyoruz.” dedi.