Dünya genelinde 120, Türkiye’de 100 yılı aşkın süreden bu yana kutlanan ‘1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Haksızlıklarla Mücadele Günü’ Adana’da da coşkuya ve dayanışma ruhuna sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de 1 Mayıs kutlamalarına katılarak vatandaşları ve kortejde yer alan kurum ve kuruluşları tek tek selamladı.
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Kasım Gülek Köprüsü üzerinden başlayan kortejde siyasi partiler, sendikalar, üreticiler, işçiler, emekçiler, öğretmenler, odalar, inanç örgütleri, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kurum ve kuruluşlar hak, hukuk, adalet sloganları eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün son durağı Uğur Mumcu Meydanı Tren İstasyonu önünde toplanan binlerce kişi müzik ve halaylar eşliğinde daha müreffeh bir Türkiye dileğinde bulundu.
Burada CHP Adana İl örgütü adına bir konuşma yapan Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, “Bu ülkenin tüm güzelliklerini oluşturan, çalışan, üreten değerli dostlar, dayanışma mücadeleniz için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.


“HEP BİRLİKTE DEMOKRASİYİ GETİRELİM”
“Bugün 1 Mayıs. Bu günün anlamı çok büyük. Ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, işçinin, işsizin, emeklinin, memurun, kadınlarımızın, çocuklarımızın günü” diye konuşan Tümer, “Geleceğe dair umutlarımızı yeşerten 1 Mayıs coşkusunun, inancının 24 Haziran'da demokrasiyle taçlanacağına inanıyorum. İşsizliğin ve yoksulluğun sona erdiği, çocukların yatağa aç girmediği bir Türkiye özlemiyle 24 Haziran’da hep birlikte tam anlamıyla demokrasiyi getirelim” şeklinde konuştu.

“YAŞASIN 1 MAYIS”
Uğur Mumcu Meydanı’ndan işçiye, emekçiye, kadınlara, çocuklara bin selam gönderen Tümer, “Yaşasın işçinin, emekçinin dayanışması. Yaşasın emek mücadelesi. Yaşasın 1 Mayıs” diye konuştu.