Yılmaz, açıklamasında “ Adana’da bulunan riskli alanların ve bölgelerde mutlaka kentsel dönüşüm uygulanarak çağdaşlaşması gerekmektedir. Göç nedeniyle gecekondulaşmış bölgeler sağlıklı kent oluşmasının önünde engel olup vatandaşlarımızın yaşam koşullarına olumsuz yansımaktadır.  Adana’nın yaşanabilir ve çağdaş bir kent olmasının birinci önceliği Kentsel Dönüşümdür. Bu konuda yaptığım araştırma ve çalışmalar sonrasında kent merkezimizde 111 hektarlık alanda Kentsel Dönüşüm çalışmalarının başlayacak olması sevindiricidir” Dedi.

MHP’li Yılmaz, Adana’da Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde iyileştirme, tasfiye ve yenilemesi konusunda yaptığı araştırma ve ilgili bakanlıktan aldığı bilgilere göre

Adana’da Kentsel Dönüşüm için öncelikli bölgeler belirlendi.

Seyhan ilçesi Barbaros ve Bey mahalleleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 50 hektarlık alanının “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmesine ilişkin teklif 5393 sayılı Belediye Kanununun 73 üncü maddesi kapsamında Bakanlar Kuruluna iletilmek üzere Bakanlığa iletilmiş ve Başbakanlığa sunulmuştur.

Ayrıca yine aynı kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilmek üzere Yüreğir ilçesi Yakapınar mahallesinde bulunan yaklaşık 60 hektar alan,

Çukurova ilçesi Belediye Evleri mahallesin ’de bulunan 111 hektar alan, ayanı kanuna tabi tutularak öncelikli riskli alan ve kentsel dönüşüm bölgeleri olarak belirlendiği bilgisine ulaşıldı.

Bakanlık gönüllük esasına göre bölge belirleme ve belediye çalışmalarına öncelik tanımakta olup

MHP Adana Milletvekilini şu şekilde bilgilendirmiştir.

“6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun amacı, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde iyileştirme, tasfiye ve yenileme yaparak fen ve sanat norm ve standartlarına uygun sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerinin oluşturulmasıdır. Bu kapsamda uygulamalar temelde vatandaşlar ve yerel yönetimlerce yürütülmekte olup gönüllülük esası çerçevesinde hazırlıklarını tamamlayan tüm belediyelerin çalışmaları öncelikle değerlendirilecektir”.