Nejla Uludağ, tanışma ve kaynaşma amacıyla düzenlenen bu yemeğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Bu hoşgörü zemininde birlik ve beraberliğimizden doğan enerjinin tüm Adana’yı sarmasını istiyorum. Katılımınız nedeniyle hepinize teşekkür ederim.”dedi. Nejla Uludağ, Çukurova Üniversitesi’ne ait Kayıkhane Tesisleri’nde düzenlenen yemekte protokol eşlerini kapıda karşıladı. Yemek sonrası yaptığı konuşmasında, ”Sarıçam'a hoş geldiniz. Davetime icabet etmenizden büyük onur ve gurur duydum. Sizlerle burada saygı ve sevgi çerçevesinde toplanabilmek çok güzel. Farklı renklerle büyük resmi oluşturabilmek ise paha biçilemez. Mevlana'nın da şiirinde dediği gibi;
Beri gel, daha beri, daha beri. Sen bensin işte, ben senim işte. Ne diye bu direnme böyle, ne diye? Ne diye aydınlıktan kaçar aydınlık, ne diye? Topumuz, bir tek olgun kişiyiz, bir tek. Ne diye böyle şaşı olmuşuz, ne diye? Zengin, yoksulu hor görür, ne diye? Sağ, soluna yan bakar, ne diye? İkisi de senin elin, ikisi de. Peki kutlu ne? Kutsuz ne? Topumuz bir tek inciyiz, bir tek. Başımız da tek, aklımız da tek. Ne diye iki görür olup kalmışız İki büklüm gök kubbenin altında, ne diye?
Böylesi güzel bir birlikteliğin başlangıcına vesile oldukları için Zeynep Hanım'a ve Emine Hanım'a teşekkür ediyorum. Bu sayede, birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu hoşgörü zemininde, birlik ve beraberliğimizden doğan enerjinin, tüm Adana'yı sarmasını yürekten dilerim.”diye konuştu.
Nejla Uludağ’ın ev sahipliği yaptığı yemeğe Adana Valisi Mustafa Büyük’ün eşi Emine Hayriye Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse’nin eşi Zeynep Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün eşi Zeynep Sözlü, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları eşleri katıldı.
Yemek sonunda bir süre sohbet eden protokol eşleri hatıra fotoğraf çekiminin ardından ise, Seyhan Baraj Gölü’nde tekne turu yaptılar.