Adana'da yerel seçimler sakin geçti. Recep Topan, belden aşağısı felçli eşi Fadime'yi kucağında oy kullanmaya getirdi, hakkında yakalama kararı çıkartılan çok sayıda kişi oy kullanırken yakalandı. Elektrik kesilmemesi için trafolarda güvenlik önlemi alındı.

Adana Valiliği kriz masası kurarken, oy kullanılan okullarda sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kültür ve Turzim Bakanı Ömer Çelik oyunu memleketi Adana'da mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda kullandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da oyunu kullanmaya eşi Aylin ve 3 yaşındaki kızı Hatice Beyza ile birlikte geldi. Vali Coş, kızını kucağına alıp oyunu sandığa attı.
OY İÇİN ENGELLERİ AŞTILAR
Özürlü ve yaşlı olanların öncelikli oy kullanmaları sağlandı. 10 yıl önce Kahramanmaraş'tan Adana'ya gelirken geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı tutmayan Fadime Topan eşi Recep Topan'ın kucağında okula getirildi. Topan, eşinin yardımıyla oyunu kullandıktan sonra, "Bir oy bir oydur. Herkes vatandaşlık görevini yapmalı" dedi.
86 yaşındaki Şadiye Değirmenci de bastonuyla oy kullanmaya geldi. 12 yıl önce felç geçiren elleri ve belden aşağısı tutmayan tekerlekli sandalyeye mahkum olan 56 yaşındaki Hasan Bıçakçı da eşi Zeliha Bıçakçı'nın yardımıyla oyunu kullandı.
DOKTOR NEZARETİNDE OY
Adana'da durumları ağır olan hastalar da hasta nakil ambulansıyla doktor ve hemşireler nezaretinde oylarını kullandı. Bunlardan biri de 82 yaşındaki Aziz Baybar. Sabah ambulans ile evinden alınan Baybar oy kullanacağı okula getirildi. Görme ve astım problemi olan yaşlı adam sedye ile oy kullanacağı salona kadar iki görevli tarafından çıkartıldı. Doktor ve hemşireler nezaretinde oyunu kullandıktan sonra tekrar ambulansla evine götürüldü.
177 KİŞİ YAKALANDI
Bu arada, İnfaz Bürosu ekipleri de seçimlerin kullanıldığı okullarda tetikte bekledi. Haklarında yakalama kararı çıkan yaklaşık 177 kişi oylarını kullandıktan sonra gözaltına alındı. Oyların kullanıldığı okullarda zaman zaman yaşanan tartışmalar büyümeden önlenirken seçim kanunlarına muhalefet suçlarıyla ilgili bilgiler anında valilikteki kriz masasına bildirildi.

TRAFOLARA GÜVENLİK
Oy sayımları başladığında elektrik kesintisi yaşanmaması için önlem alındı. Polisler sayımlar bitene kadar trafolarda güvenlik önlemi aldı.