Seyhan İlçesi’ne bağlı Mürseloğlu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Türkmen, eğilim yoklamasında kendisine destek veren parti üyelerine teşekkür ederek, “Siz üzerinize düşeni yaptınız. Şimdi sıra bizlerde. CHP’yi Adana’da birinci parti yapmalıyız. Bizim milletvekili olmamız tek başına bir anlam taşımaz. 21 Mart’ta gerçekleşen eğilim yoklamasında Adana teşkilatı olarak tarih yazdık. Sizler bir kadını birinci yaptınız. Gittiğim her yerde “Bizim Elif” diyerek, bana sahip çıkan partililerimle gurur duyuyorum. Şimdi halkımızla birlikte partimizi iktidara getirmek için gece gündüz çalışma zamanıdır” dedi.

 

“KADIN OLMAZSA MÜCADELE YARIM KALIR”

Mürseloğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Kiçik de, eğilim yoklamasının Adana’da demokrasi şöleni yaşanmasına sebep olduğunu, tüm aday adaylarının birbirini destekleyen tavırlarının genel seçimlerde karşılığını bulacağını ifade etti. Mahallelilerden Ethem Tok ise, “Elif hanım, yerel seçimlerde aday gösterilmediği halde, partimiz için gece gündüz çalıştı. Sadece kadın olduğu için değil; emekten yana olan bir kadın olduğu için kırsalda bile destekleyerek kadın adayımızı birinci sıraya taşıdık. Kadın olmazsa mücadele yarım kalır. Bizler bunun bilincindeyiz” diye konuştu. 

 

Elif Doğan Türkmen, tüm Adana’da sadece partililerin değil, tüm halkın yanında olup, sorunlarını dinleyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Milletvekili olduğumda Adana’da bir irtibat büromuz olacak. Ben Ankara’nın değil, Adana’nın vekili olacağım. Burada partili olsun olmasın, herkese kapımız açık. Adanalı vatandaşın sorunu bundan böyle bizim sorunumuz.”...