Sohbet havasında geçen ziyarette 31 Mart seçimlerini değerlendiren vekiller, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in deneyimleri ile Mersin’e önemli hizmetlerde bulunacağını belirterek,  başarısından gurur ve onur duyduklarını ifade ettiler.

Müzeyyen Şevkin, “Akdeniz’e Baharı Getirdik”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart 2019 seçimlerinde deneyimli ve yönetim tecrübesine sahip adaylarla yola çıkarak başarıya ulaştıklarını söyleyen CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, özellikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in üretkenliği ve çalışkanlığıyla Mersin’e önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Şevkin, “Vahap Bey önceki dönemlerde yapmış olduğu milletvekilliği ile başarısını kanıtlamış aynı zamanda iş adamı kimliği ile yönetsel anlamda çok başarılı bir işadamı. Çok değerli Belediye Başkanı adaylarımızla Akdeniz’e baharı getirmiş olduk. Sayın Vahap Seçer Milletvekilliği dönemlerinde de çalışkanlığı ile üretkenliği ile bilinen birisiydi. Mersin’e de o dokunuşlarıyla çok önemli katkılar sunacağını inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 Burhanettin Bulut “5 sene sonra çok farklı bir Mersinle karşılaşacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in projelerini yakından takip ettiğini ve Mersin’in kısa süre içerisinde dünyanın tanıyacağı bir kent olacağına inandığını ifade eden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise konuşmasında  “Akdeniz kıyısı, Ege ve Marmara kıyılardaki bahar havası Türkiye'ye yayılıyor. Ülke nefes aldı aslında bu yeni belediye başkanlarımızla birlikte. Ama Vahap Seçer’in özel bir durumu var; Vahap Bey hem milletvekilliği yaptı hem iş dünyasında önemli görevlerde bulundu. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak. Mersin için bir şans aslında. Biz tanıyoruz Vahap Seçer’i Mersinliler daha yakından tanıyacaklar. Vizyonu geniş bir büyüğümüz. Mersin'de büyük projelere imza atacağına inanıyorum. Vahap Beyin proje tanıtımında dikkat ettim; Mersin'i sadece Türkiye’de değil dünyada tanıtmak üzere projeler üretiyor. 5 sene sonra çok farklı bir Mersinle karşılaşacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Orhan Sümer, “Vahap Seçer, Mersin'e çok büyük bir şans olarak geldi”

Adana ve Mersin’in geçmişten bu yana ortak bir kadere sahip olduğunu ve belediyecilik anlamında da Türkiye’nin marka şehirleri arasında yer alacaklarını belirten CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer  “Türkiye'ye gerçekten bahar geldi. Baharın başlangıcı ise sayın genel başkanımızın özellikle büyükşehirlerde isabetli adaylarla yola çıkması neticesinde oldu. Bu baharı, Adana ve Mersin genelinde değerlendirecek olursak, Adana'daki arkadaşımız bir dönem önce Seyhan Belediye Başkanlığı'nı yaparak Türkiye örnek olan bir arkadaşımız. Vahap bey de milletvekilliği yaptığı dönemindeki hizmetlerle Türkiye genelinde ismi olan bir arkadaşımız. Ben inanıyorum ki Vahap Seçer, Mersin'e çok büyük bir şans olarak geldi. Hem genel anlamda hem de hizmet anlamında Mersin’i Türkiye'de marka bir şehir haline getirecektir. Adana ile Mersin geçmişten bu yana kaderi bir şehirler olarak anılıyor. Biz de Mersin'e sık sık geliyoruz. Şanslıyız ki Vahap Bey'in Mersin'deki hizmetlerinden biz de faydalanacağız. Ben inanıyorum ki Vahap Bey Mersin’i Türkiye'de gerçekten marka şehir olarak geliştirecek ve daha ileri taşıyacaktır” dedi.

Ayhan Barut “Özlediğimiz bir tabloydu”

Başkan Seçer’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden onur ve gurur duyduğunu ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilecek hizmetlerin artık Akdeniz bölgesindeki vatandaşlarla buluşacağını ifade ederek “Tüm Türkiye'ye bahar geldi. Özlediğimiz bir tabloydu gerçekten. Uzun yıllar bunun mücadelesini veriyorduk bu 31 Mart seçimlerinde de özlediğimiz bu tabloyu çok küçük bir iki eksikle birlikte hallettik. Vahap Beyin Mersin'de seçilmesinden duyduğum onuru, gururu paylaşmak için yanına geldim. Mersinlilere de özellikle teşekkür ediyorum. Mersinli seçerse, en iyisini seçer dedik. Onlar da Vahap Seçer’i seçtiler.  Vahap bey tecrübeli bir siyasetçi. İki dönem milletvekilliği yapmış, işadamlığı yapmış, ondan önce de partide birçok kademelerde görev yapmış. Şimdi de o bilgi ve birikimini Mersinli halkımızın hizmetine sunacak. Akdeniz Bölgesi'ndeki belediye başkanlarımız el ele verip sosyal demokrat belediyeciliğin hizmetlerini halkımıza sunacaklar. Kendilerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.