Saat 17:00'de Atatürk Parkı'nda toplanan binlerce kişi ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Sloganlar ve alkışlarla süren yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve CHP Adana il Başkanı Orhan Sümer iş kazalarına dikkat çekebilmek için başlarına baret taktı.

ADANALI UĞUR MUMCU'YA AKIN ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen binlerce Adanalı konserlerin iptal edilmesine aldırış etmeden Uğuru Mumcu Meydanı'nı doldurdu. Türk bayrakları ile alana gelen vatandaşlar 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. Burada kısa bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ermenek'te meydana gelen maden faciasından dolayı konserleri iptal ettiklerini belirtirken Cumhuriyete sahip çıkacakları sözünü verdi. Karalar, "Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki madencilerimizden hayırlı haberler bekledik. Onun için saat 19.00'da yapacağımız konserimizi 16.00'ya kadar iptal etmedik. Beklediğimiz haberleri alamadığımız için konserimizin müzik bölümünü iptal ettik. Biz bir büyük cumhuriyet ailesiyiz. İnşallah 18 kardeşimiz de sağ sağlım kurtulur. Ortadoğu'da, hemen yanı başımızda yaşanılanları görüyorsunuz. Bugün bizim ülkemizde bu olaylar yaşanmıyorsa bunun sebebi Cumhuriyet'tir. Bu yüzden Cumhuriyetin değerini bilmemiz gerekli. Bizler Cumhuriyet'in kıymetini bileceğiz ve ona ilelebet sahip çıkacağız" ifadelerine yer verdi.

SELDA BAĞCAN: BU KONSER YAPILACAK

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ardından sahneye ülkenin önemli müzik gruplarından Gripin ile ünlü sanatçı Selda Bağcan geldi. sanatçılar vatandaşları selamlarken ünlü sanatçı Bağcan, bu konserin önümüzdeki günlerde yine yapılacağını ve muhakkak Adana'ya geleceğini söyledi.