Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Aziz Erbek göreve başladığı gün vizyon projeleri tek tek hayata geçireceklerini belirtti. Kentin trafik sorunu için en büyük mücadeleyi metronun tamamlanması için vereceklerini ifade eden Av.Erbek, ‘Halkımızın metro diye bildiği, bizim hafif raylı sistem dediğimiz ulaşım sistemi,  amacının dışında hizmet veriyor. Hafif raylı sistemi tamamlayarak, kentimizin ulaşım ve trafik sorununa neşter vuracağız.’dedi.
HAKSIZ KAZANCA SON
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı için 30 yıl önce ilk adımı atılan ve o dönemde de yapımı geciken hafif raylı sistem için görüşlerini anlatan Av.Erbek, ‘Yapımı bile 15 yıl geciken bir hafif raylı sistem ile karşı karşıyayız. Faaliyete geçtikten sonra hastaneye, üniversitelere, sanayi bölgelerine gitmeyen bir sistem, belediyeye ve vatandaşa hizmet değil, tam tersine bir külfettir. Gerekli istihdamın üzerinde personelle hizmet veren hafif raylı sistemin kar etmesi beklenemez. Belediyeler elbette önce vatandaşı düşünerek, kar amacı gütmeden hizmet vermeli. Ancak vatandaşı düşünürken de kamu yararını gözetmeli. Hafif raylı sistem konusunda ilk işimiz personel düzenlemesi olacak.Özellikle de işe gelmeden maaş alan sözde çalışanlar hakkında gerekli işlemleri yapacağız.’dedi.


AOSB’YE BİLE GİDECEK
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin her geçen gün yüklü borç batağına doğru sürüklendiğini belirten Av.Erbek, ‘Hafif raylı sistem dış kaynaklı hazine garantisi kredisi ile 526 milyon dolara inşa edilmişti.Nedeni nedir bilemiyoruz ama, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kalan borç yükünü bir türlü devir almadı. Gereksiz harcamalar, alınan krediler ve yapılmayan hizmetler nedeni ile Adana Büyükşehir Belediyesi borç batağına gömülmüş durumda. Biz buna rağmen geçmişte yapılan 13,5 kilometrelik hafif raylı sisteme ek olarak Balcalı ve yeni stadyuma kadar devam edecek olan 10,3 kilometrelik ikinci etap hat projesini tamamlayacağımıza söz veriyoruz. Buna ek olarak gerekli izinleri alıp, Yeşiloba yönünden Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanacak bir hattın da hayata geçmesini sağlayacağız.’diye konuştu.
BAHANE DEĞİL HİZMET ÜRETECEĞİZ
Adana’da hizmet üretmek adına bahaneler üretildiğini ifade eden Av.Erbek, ‘Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan krediler de, yapılan hizmetler de ortada. Bütünşehir Yasası ile belediyenin ilçelerden gelen gelirleri de belli. Hizmet etmek için bahane üretmeye ya da bu borçları ve gelirleri tahmin etmek için kahin olmaya da gerek yok. Hafif raylı sistem bizimle Balcalı’ya, Bilim ve Teknik Üniversitesi’ne, Adana Şehir Hastanesi’ne, Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne gidecek ve hafif raylı sistem işte o zaman metro gibi hizmet verecek. Kentimizin kuzeyindeki vatandaşımız da, güneyindeki vatandaşımız da eşit hizmet alacak. Bu nedenle hafif raylı sistemin 2. etabını da tamamlayarak, fazlasını yapmayı hedefliyoruz.’dedi.