Yaklaşık bin kişinin katıldığı yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Faruk Loğoğlu, Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demirçalı, Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, , İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, OSB İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Akalın, CHP ilçe başkanları, eski milletvekilleri, eski il başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda söz alan CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Adana’daki tüm belediyelerde CHP başarısının görüleceğine inandığını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirten Sümer, Türkiye’nin CHP’li kadrolara ihtiyacı olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu ise yerel seçimler öncesi Adana’daki CHP örgütlerindeki heyecanın kendisini de heyecanlandırdığını belirtti. Loğoğlu, CHP’nin yerel seçimlerde başarı sağlayarak genel seçimlerin provasını da yapacağını kaydetti. Loğoğlu, kırgınlıkları bir kenara bırakarak Adanalılar’ın gönlünü kazanacaklarını söyledi.
ADNAN KESKİN BAŞBAKAN’A YÜKLENDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Erdoğan’ın saygınlığının dış dünyada kaybolduğunu Türkiye’de ise bittiğini savunan Keskin, “Başbakan, itibarını korumak için, hak etmediği siyasi primi elde etmek için Türkiye’nin gündemine yeni bir yalan getirdi” diye konuştu.
Başbakan’ın yüzü kızarmadan, vicdanı sızlamadan, toplumun hemen hepsini isyan ettirecek bir üslupla Türkiye’nin çocuklarına suçlama yaptığını ileri süren Keskin, şunları söyledi:
“Suçladığın her çocuğun anne-babası senden daha muhafazakar ve daha dürüsttür. Başbakan, 11 yıldır bir tane dahi yurt yapmadı. 11 yıldır Anadolu çocuklarının barınabilmesi için yurt yapmak yerine kentlere büyük alışveriş merkezleri diktin. Yoksul Anadolu çocuklarını gittiği üniversite kentlerinde başlarını sokacak, insanca yaşayacak bir tane binayı yükseltmeyeceksin sonra bin lira maaş alan, 700 lira asgari ücretle çalışan Anadolu’daki ailelerin çocukları beraberce aynı binanın farklı odalarında yaşadılar diye utanmadan çıkıp o insanları suçlayacaksın. Hangi hakla yapıyorsun bunu Başbakan.

“ONLAR ÇOCUKLARINI AMERİKA’DA OKUTMA ŞANSINA SAHİP DEĞİLDİ”
O suçladığın ailelerin çocukları senin gibi bir holdinge sırtına dayayarak Amerika’da okutma şansına sahip değildi. Sana sorulduğu zaman ‘Remzi Gür çocuklarımın Amerika’daki masraflarını ödüyor’ diyordun. Anadolu’nun soluk benizli insanlarının çocukları nasıl okuyacak? Nerede kalacak? Neyi sundun da hesabını soruyorsun? Üstelik de yalan söylüyorsun, doğruları söylemiyorsun. Başbakan, dışta kaybolan içte biten saygınlığını ve itibarını koruyabilmek, seçimlerde hak etmediği siyasi pirim elde edebilmek için yeni bir yalanı Türkiye’nin gündemine getirdi. Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Suçladığın her çocuğun anası babası senden daha muhafazakar daha dürüsttür. Suçladığın her genç kızımız her gencimiz en azından senin çocukların kadar terbiyeli ve namusludur. Onların hiç biri gemiciği gemi filosu yapmadı. Ama senin ocukların daha iktidara geldiğinde gemicik aldı aradan 10 sene geçti gemicik gemi filosu haline geldi.”
Keskin, yine, “Sen ne anlarsın bu çocukların yaşadığı ızdıraptan” şeklinde konuşarak Başbakan’a yüklenirken salonda “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.
“SENARYO ÜRETİLİYOR”
Türkiye’de iktidar eliyle çeşitli senaryolar üretildiğini ifade eden Keskin, devlet yönetiminin maço tavırlarla sürdürülemeyeceğini kaydetti. Türkiye coğrafyasının örselenmeye çalışıldığını ifade eden Keskin, “Cumhuriyet ırk devleti değildir. Cumhuriyet bir ırkın başka bir ırka üstünlüğü için kurulmamıştır. Cumhuriyet, inanç Cumhuriyeti değildir. Herkes inancını özgürce yerine getirebilir. Türkiye’de laiklik ilkesi yozlaştırılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.
Türkiye’deki adliyelerde ‘Adalet Mülkün Temelidir” yazdığına dikkati çeken Keskin, “Yargının verdiği kararlardan sonra bir tek vatandaşımız adaletin mülkün temeli olduğuna inanır mı? Adalet AKP’nin arka bahçesi haline gelerek vicdanları kanatmıştır. Sanık sıfatı bile olmayan insanlar linç edilmeye çalışılmaktadır. Yargılama başlamadan basına sızdırılan iddianemeler, basın mensupları arasında ‘haberin formatından çıkarsam acaba Başbakan ne der?’ korkusu, bir basın kuruluşunun kurumun başına getireceği gazeteciyi Başbakan’a danışması sistemin teslim altına alınmamya çalışıldığının göstergesidir. Basının elinin kolunun bağlı olduğu bir ülkede özgürlükten söz etmek mümkün değildir” dedi.
Programda tiyatro ve sinema sanatçısı Ali Düşenkalkar ise Atatürk’ün söylevinden pasajlar okuyarak salondan olumlu tepki aldı. Gecenin son bölümünde sanatçı Oğuz Aksaç,okuduğu türkülerle katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

DURAK’LA İLGİLİ SORULARI DA YANITLADI
Öte yandan basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Adnan Keskin, görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’la ilgili basın yansıyan iddiaları değerlendirdi. Keskin, Durak’la bir kez havaalanında ayak üstü görüştüğünü ancak siyasi konulara değinmediklerini belirtti. Durak’ın adaylığının CHP’nin gündeminde olmadığını vurgulayan Keskin, siyasette her an her şeyin değişebileceğini de vurgulamaktan kaçınmadı. Keskin, “Ama siyasette bir gün bir gün, bir dakika bir dakikadır” diyerek Durak için açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.