MHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Uğur Kızıl, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (ADSİAD) ziyaret etti. ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Başkan Yardımcıları Olcay Değirmenci, İzzet Öksüzkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Oktay Özbiçer ve Selahiddin Nas'la görüşen Kızıl, ADSİAD'ın Adanalı'nın gönlünü kazanan bir dernek olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin bir kentin temel unsuru olduğunu söyleyen Kızıl, "Yerel yönetimler halkımız için var. Temel düşüncemiz, dürüst, adaletli, sosyal, çağdaş, ilerici ve demokrat anlayışla millete hizmet etmektir. Biz gönül insanıyız. İnsana saygı bizim için en önemli görev. Bu nedenle belediyelerin doğru yönetilmesi için göreve talip olduk. Bilenler meclisinin egemen olmasını istiyoruz. Yerel yönetimlerde bize yön verecek insanlarla çalışmak istiyoruz" dedi.

ADSİAD'ın Adana'ya yön verebilecek ve kenti yeniden oluşturabilecek nitelikli insanlardan oluştuğunu vurgulayan Kızıl, şunları söyledi:

"ADSİAD bünyesinde Türkiye'de önemli görevleri başarıyla yürütecek işadamlarımız var. Sizlerin görüşleri benim için çok önemli. Biz Seyhan'ı doğru yöneteceğimiz iddiasıyla yola çıktık. Maalesef Seyhan'da bir yangında itfaiyenin, acil bir hastada ambulansın giremeyeceği dar ya da çıkmaz sokaklar var. Seyhan'da parklar yıkık-dökük. Halkımızın dinlenebileceği, çocuklarımızın oynayabileceği yeşil alan yok. Biz, doğrunun, halkın ve Adana ile Adanalı'nın kazanması için yola çıktık."

SÜLEYMAN SÖNMEZ: "STK'LARIN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ"

Ziyareti için Kızıl'a teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise "Biz yıllardır Adana'da yetişmiş işgücü ve beyin takımının yönetimlerde yer alması gerektiğini savunuyoruz. Çok geç olmadan, bilgili, birikimli, uzman kadroların yerel yönetimlere talip olması gerekiyor. Ne yazık ki son 15 yıldır Adana bir arpa boyu yol alamadı. Çok önemli sivil toplum kuruluşları olmasına rağmen zaman zaman görüşlerine itibar edilmedi. Yaşadığı yere katkı koyabilecek nitelikli insanların bu kent üzerinden artık söz sahibi olmasının zamanı geldi" dedi.

Halkımızla birlikte parti üst yönetimlerinin de nitelikli ve birikimli insanları esas alması gereğine değinen Sönmez, "Şahsi olarak ziyaretinizden dolayı mutlu oldum. Dernek olarak parti ayrımı gözetmeksizin kentine, yaşadığı yere katkı koymak üzere yola çıkan bilgili, birikimli kişilerin yönetimlere gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Adaylar netleştikten sonra ADSİAD olarak partilerin il başkanlarına ve adaylarına bir dizi önerilerimiz olacak. Tüm adayların ilkeli, plan ve proje sahibi olmasına dikkat edeceğiz. Kişilerin kendi gücüyle, vizyonuyla aday olmasını arzu ediyoruz. Siyasi partilerin yetkili organları da Adana'daki nitelikli ve ortaya vizyon koyan insanları dikkatle takip etmelidir" diye konuştu.