AGİAD'ın yeni yönetimine başarılar dileyen Başkan Çelikcan 'İnşallah güzel çalışmaları birlikte gerçekleştiririz.' dedi.AGİAD Başkanı Sefa Noyaner Adana'da etkili bir dernek olduklarını belirterek 'Tek amacımız Adana'mızın gelişmesine katkı sağlamaktır.' şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir'in gelişmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına önem verdiklerini belirterek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.Başkan Çelikcan açıklamasında 'Yüreğir'de başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ilçemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. En uç nokta olan Kışla Mahallesi'nde başlattığımız yerinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Burada 800 yeni konut yapılıyor. Karacaoğlan Mahalle'sinde ise yaklaşık 500 konut yapılacak.Başak Mahallesi'nde çalışmalarımız devam ediyor. Kozan ve Sanayi Çarşısının bulunduğu 220 dönümlük alanda ise ticaret merkezleri, konutlar, 50 dönümlük kent meydanı da olan dönüşüm çalışmamız var. Bunun yanı sıra Köprülü ve Sinanpaşa Mahallelerimizde Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmaları devam ediyor.

Bu projelerin gerçekleşmesinde en büyük görev vatandaşlarımıza düşmektedir. Karşılanması mümkün olmayan isteklerle karşımıza çıkarlarsa bu projeler gerçekleşmez. Mantıklı yaklaşımlarla bu projelere destek olurlarsa gerçekleşmesi daha kolay olur. Biz yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda vatandaşlarımızın menfaatlerini hep ön planda tuttuk ve tutmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalar bittiği zaman Yüreğir çok güzel bir ilçe olacaktır.' şeklinde konuştu.

Yapılacak olan projeleri Adanalı iş adamlarıyla gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan Çelikcan ' Kamu İhale Kanununa göre yeterliliği olan firmaları davet edip, projelerimizin gerçekleşmesi için önceliğimizin Adana firmaları olması için uğraşacağız. Böylece bölgemizdeki firmaların da iş yapmalarını olanak vermiş olacağız.' dedi.

AGİAD Başkanı Sefa Noyaner Adana'nın en etkili sivil toplum örgütlerinden biri olduklarını belirterek 'Tek amacımız Adana'nın kalkınmasıdır. Bunun için yönetim kurulumuz ve üyelerimiz hiç bir siyasi ayrım yapmadan çalışmaktadırlar. Adana'nın yararına olacak bütün çalışmalarda biz varız, her zaman da işbirliğine açık olacağız.' şeklinde konuştu.