Milletvekili adaylarından, seçilmeleri halinde Adana ile ilgili yapacakları çalışmalar konusunda bilgi alan AGİAD yöneticileri, kendi önerilerini de sıraladı. AGİAD Başkanı Sefa Noyaner,  görüşmede MHP milletvekili adaylarına , Adana’nın sorunlarını çözmeye yönelik bir “Danışma Kurulu” oluşturulması, “şehir milliyetçiliği” yapılması ve seçildikten sonra da “ulaşılabilir” olmaları önerisinde bulundu.

 

Adana’ya hakim olanları seçin

7 Haziran’da yapılan genel seçimler öncesi siyasi parti milletvekili adaylarıyla üyelerini buluşturan, geniş kapsamlı özel gündemli toplantılar düzenleyen Adana Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Adana Milletvekili Adayları Cahit Öztok ve Sinan Gül’ü, dernek binasında konuk etti. Daha önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan MHP adaylarından Sinan Gül, AGİAD üyelerine çalışmaları hakkında bilgi verirken, kamu bürokrasisinin Adana için yapmayı planladıkları hizmetleri engelleyici tutumundan yakındı. MHP’nin Adana’dan 4. sıra adayı Cahit Öztok ise vatandaşların  vekil seçerken “Adana’nın sorunlarına hakim olan adayların bulunduğu partiyi tercih etmeleri” istedi. Öztok, ayrıca Ankara’da bir Adana Genel Sekreterliği Ofisi kurulmasının yararını vurguladı.

 

Danışma Kurulu oluşturalım

AGİAD Başkanı Sefa Noyaner ise adaylara, Adana iş dünyasının görüş ve önerilerini aktardı. Adana’da sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir Danışma Kurulu oluşması önerisinde bulunan Noyaner, “İş adamları ve toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden STK’lar, şehrin bütün semtlerinde, işçilerle, esnafla, tüccarla, sade vatandaşla, sanayici ile sürekli iç içeler. Dolayısıyla kentin sorunlarını yakından biliyorlar. Böyle bir danışma kurulu, Adanalılarla, Adana’nın çözüm bekleyen sorunlarıyla milletvekilleri arasında sağlıklı bir köprü oluşturabilirler. Sorunların çözümü bu yolla daha kolay olabilir” dedi.

 

Adana’nın yararına birleşelim

Milletvekili adaylarından “Şehir milliyetçiliği” yapmalarını isteyen Sefa Noyaner, “Herhangi bir siyasi, etnik, dinsel ya da başkaca bir fark gözetmeden sadece Adana’nın yararına, Adana’nın menfaatlerini ön plana çıkartacak bir şehir milliyetçiliğine ihtiyacımız var. Adana yararına meclise sunulan bir önergeye ‘diğer siyasi parti rating yapar veya oyunu arttırabilir’ anlayışından uzak durup Adana menfaati şemsiyesinde tüm siyasi parti milletvekillerinin birleşecekleri bir Adana modeli oluşturmalarını istiyoruz. Adana’nın kalkınmasının, daha iyi yerlere gelmesinin yolu tüm farkları bir kenara bırakarak, Adana milliyetçiliği çatısı altında birleşmekten geçiyor” diye konuştu.

Telefonlarınızı değiştirmeyin

AGİAD Başkanı Noyaner, vekil adaylarından seçildikten sonra da “ulaşılabilir” olmalarını isteyerek, “Maalesef bazı adaylarımız vekil olduktan sonra telefon numaralarını değiştiriyor ya da o telefonları açmıyorlar. Sizden ricamız, vekil seçildiğiniz takdirde de adaylık ürecinde olduğu gibi ulaşılabilir olun. Vatandaş, derdini, sorununu anlatmak istediğinde size kolayca ulaşabilsin” diye seslendi.

Görüşme, AGİAD üyelerinin MHP adaylarıyla karşılıklı görüş, öneri ve fikirleri değerlendirmesiyle devam etti.