AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Allah nasip eder, ulaştırırsa, bu yıl idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek Kurban Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyorum.

  Teşkilatımızla, arefe günü yani 3 Ekim Cuma günü saat 16.00’da, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik, milletvekillerimiz ve siz teşkilat mensuplarımızla bayramlaşacağız. O gün inşallah hep beraber orada toplanıp idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı dostların sevincine ortak olacak. Bütün hemşerilerimi arefe günü yapacağımız bayramlaşma törenine davet ediyorum” dedi.

 

  KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

   15 Eylül itibariyle kongre çalışma sürecinin başladığını belirten AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Kongre çalışmalarının AK Parti kültürüne ve AK Parti ahlakına yakışır süreçle yürümesini ve teşkilatlarımız arasında en ufak bir gönül kırgınlığına meydan verilmeden bu sürecin tamamlanmasını ve yürütülmesini arzu ediyorum.

  Değerli arkadaşlarım, mensubu olduğumuz parti 10 milyonun üzerinde üyesiyle bekli de dünyada eşi görülmemiş bir sivil toplum örgütü halini almıştır. Bu şekilde büyümemizin ana sebeplerinden bir tanesi, yani AK Kadroların bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerin yanı sıra, belirlenmiş olan kural ve kaideler çerçevesinde işlerin yürütülmesinden kaynaklanmaktadır.

  Ben ümit ediyorum ve inanıyorum ki Allah’ın izniyle biz bu çalışmayı da oldukça rahat, huzur ve sükunet içinde atlatır, AK Parti kültürüne Adana’nın, Adanalı’nın sıcaklığını ve samimiyetine yakışır bir şekilde tamamlarız. Ve hedefimize istediğimiz şekilde ulaşırız” şeklinde konuştu.

 

  SEÇİM ÇALIŞMASIDIR

  Kongre takviminin başlatırken aynı zamanda 15 Eylül itibariyle seçim çalışmasının da başlatıldığını ifade eden Başkan Fikret Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  “Malumunuz Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından ifade edildiği üzere kongre süreciyle birlikte seçim takvimini de başlatmış bulunuyoruz. Seçim süreci bizim açımızdan 15 Eylül itibariyle başladı. Ve şu anda yapacağımız kongre çalışmalarının her bir programı aslında bir seçim çalışmasıdır. Ve seçim çalışması havasında geçme zorunluluğu vardır.

  Seçim çalışmaları başlamış olduğundan dolayı bize oy vermeyen seçmene de ulaşmamız gerekiyor. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ifade ettiği gibi aslında iki ayrı seçmen var bizim açımızdan. Biri AK Partiye oy verenler. İkincisi AK Parti’ye oy verecek seçmenler. Bizim hedefimiz AK Partiye oy veren seçmenlerle gönül birlikteliğimizi, yol arkadaşlığımızı devam ettirmekle beraber, AK Parti’ye oy verecek diğer seçmenlerin de biran önce AK Parti’ye oy vermesini temin edecek zemini oluşturmaktır. Teşkilatlar olarak bunda işimiz çok kolay Allah’ın izniyle. Neden kolay? 12 yıllık iktidar dönemimizde, partimizin oluşturduğu hükümetler tarafından AK Kadrolar tarafından verilmiş olan hizmetlerin anlatılmasıyla gerçekten AK Partiye oy verecek insanların biran önce AK Partiye oy vermesini temin edeceğiz.

 

  ‘YÜZDE 65’LERE ULAŞMASINA ENGEL YOK’ 

  Türkiye genelinde yüzde 52 olan oy aramızı Allah’ın izniyle 2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde yüzde 60, yüzde 65’lere ulaşmasına engel bir durum yok. Saha buna müsait. Ben ilçe ziyaretlerinde görüyorum. Gerçekten geçen seçimde bize oy vermeyen birçok hemşerimiz ‘Biz mahcubiyetimizi 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçiminde seçilmiş Cumhurbaşkanı olmayı herkesten önce hak eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş olduğumuz oyla bir nebze de olsa ona olan mahcubiyetimizi gidermeye çalıştık’ diyorlar. Böyle düşünen bir seçmen yapısının karşısına gidip oy isteyeceğiz.

  Daha düne kadar ‘Adana’da bir şey değişecek, her şey değişecek’ diyen bir zihniyetin, bir söylemin neticesinde oy alanlar, Adana’da bu zamana kadar görülmemiş oranda zam yaptı. Aslında doğru, Adana bir şey değişti, Adanalı sadece mağdur oldu.

‘Bu şehri yöneteceğim. Ve bu şehri yönetmeye geldiğimde bir şeyi değiştireceğim, her şeyi değiştireceğim’ diye taahhütte bulunanlar maalesef Adana’da olumlu hiçbir değişiklik yapamadılar. Diğer belediyelerde de durum bundan farklı değil.

 

  ‘BU DAVANIN SANCAKTARIYIZ’

  Zaten verdikleri oyun pişmanlığını yaşayan hemşerilerimize gittiğimizde, AK Kadroların şu ana kadar verdiği hizmetleri anlatacağız. Bunun neticesinde, Allah’ın izniyle Adana’da yüzde 40’lara varan oyumuzu yüzde 50, yüzde 60’lara çıkacağız. Bunu yapacak olan ekip de bu salonda bulunan AK Kadrolardır. Bizler teşkilatlar olarak bu davanın bayraktarıyız. Bu davanın sancaktarıyız. Biz eğer AK Kadroların hizmetlerini anlatabilirsek Allah’ın izniyle AK Kadrolara layık bir Adana teşkilatı oluruz. Bununla da kalmaz belki de Adana’daki şu belediyelerin yönetim hakkını kaybetmenin vebalini ortadan kaldırırız. Adana’da gerçekten o zaman bir şeyi değiştirip her şeyi değiştiren kadroları başa getiririz.”