İSTER OKUYUN
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC’de basın toplantısı düzenledi. 20 Aralık Salı günü saat 12.30’da Uğur Mumcu Meydanı’ndaki ‘Teröre Hayır Mitingi’ne çağrı yapan siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, el ele kol kola yürüyeceklerini bildirdi.

ÇGC BAŞKANI CAFER ESENDEMİR
Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “İstanbul ve Kayseri’de gerçekleşen saldırılardaki şehitlerimizi rahmetle anıyor, terör eylemlerini şiddetle kınıyorum. Bugün ülkemize örnek bir toplantı düzenliyoruz. Kardeşlik mitingini organize ettikleri için AK Parti, CHP ve MHP il başkanlarına teşekkür ediyorum. Miting sadece Türk bayrakları ile gerçekleşecek. Saat 12.30’da Uğur Mumcu Meydanı’ndaki mitingden sonra hep beraber kol kola Atatürk Parkı’na yürüyeceğiz” dedi.


ATB BAŞKANI ŞAHİN BİLGİÇ

ATB Başkanı Şahin Bilgiç ise, “Bugün, Türkiye her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyaç duyduğu günleri yaşıyor. Üst üste hain saldırılar karşısında Adana olarak kardeşliğe ve teröre hayır demek için İstasyon Meydanı’nda başlayıp Atatürk Parkı’nda son bulacak kardeşlik yürüyüşü gerçekleştirmek istiyoruz. Bugünkü tablo gurur verici bir tablo. Türkiye’nin birlikteliği için bu tabloyu çok önemsiyoruz. İl başkanlarına hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Tüm sivil toplum örgütlerimizi, halkımızı 12.30’da her düşünce ve inançtaki insanlarımızı birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirme adına davet ediyorum” diye konuştu.

CHP ADANA İL BAŞKANI AYHAN BARUT
CHP İl Ayhan Barut da, “Maalesef ülkemiz son yıllarda zor dönemlerden geçiyor. Özellikle Ulu Önder Atatürk’ün binbir emekle, acıyla, gözyaşıyla kurduğu ülkemiz terör tehditleri altındadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak teröre boyun eğmeyeceğiz. Terör, bir insanlık suçudur. Terör, kimden, nereden gelirse gelsin karşısındayız. Adana, her zaman ilklerin şehri olmuştur. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur” dediği gibi yarın biz de teröre karşı hep birlikte tek yürek olduğumuzu göstereceğiz ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Artık analar ağlamasın, evlatlar anasız, babasız kalmasın” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ADANA İL BAŞKANI FİKRET YENİ
AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ise, “Milletimizin başı sağolsun. 15 Temmuz’da ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışanların karşısında durduk. Herhangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin hep beraber bu milletin bireyleri, temsilcileri olarak ortaya bir irade koyacağız. Geçmişte ecdadımız kendileri üzerinde oynanan oyunlara, alçak ve hain saldırılara karşı durmuşsa biz de hep birlikte teröre karşı, vatan ve millet bütünlüğü için bir araya geleceğiz. Sizlerin vasıtasıyla tüm Adanalıları yürüyüşe davet ediyorum. Hain ve alçak saldırıların farkına vardığımızın bilinmesi gerekiyor” dedi.


MHP ADANA İL BAŞKANI YUSUF BAŞ

MHP İl Başkanı Yusuf Baş ise şunları söyledi: “Türk Milleti, kanıyla canıyla inşa ettiği ülkemiz sıkıntılı bir zamandan geçiyor. Terör örgütü, kalleşçe, haince vatan evlatlarımızı şehit ediyor. İstanbul ve Kayseri’de evlatlarımızı toprağa verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Fırat Kalkanı’nda şehit olan askerlerimize de rahmet diliyorum. Mehmetçiğimizin, polisimizin karşısına mertçe çıkamayanlar kendilerine yakışanı yaparak kalleşçe saldırıyor. Yaşananlar herhangi bir kimliğin hak arama mücadelesi değildir. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntıları batıda birçok ilde de yaşanıyor. Türkiye üzerinde asırlardır emelleri olan küresel güçler içlerindeki ihaneti besleyen ve büyüten bir yapı sergiliyor. 15 Temmuz saldırıları bu yapının bir yansımasıdır. Türkiye, böyle bir süreçte en az zararla çıkmak, kuşatmayı en az zararla atlatmak, ihanetin belini kırmak ve bu süreçten zaferle çıkmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Siyasi partiler olarak farklı düşüncelerde olabiliriz ancak Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak paydasıdır. Tüm halkımızı teröre hayır mitingine davet ediyoruz.”

İSTER İZLEYİN