Karaisalı’nın her zaman Adana’nın siyasetine yön verdiğini hatırlatan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “15 yıllık siyasi hareketimizde Karaisalı seçimlerin çoğunda birinci oldu. Karaisalı ilçeler arasında eğer birinciyse AK Parti olarak Adana’da biz birinci olduk. Karaisalı birinci değilse Adana olarak birinci olamadık. Karaisalı’da bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Karaisalı bu davanın mihenk taşı olan bir ilçemiz. Eğer Karaisalı bir davanın arkasından gidiyorsa o dava Adana’da birinci oluyor. Biz bunu hep gördük. Ondan dolayı ben Karaisalılı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu davada desteklerini hiçbir zaman esirgemediler. Bundan sonra da esirgemeyeceklerdir. Ayrıca Adana’da ilçe başkanını en az değiştiren ilçe de Karaisalı ilçemizdir. 15 yıllık siyasi hareketimizde 2 ilçe başkanı değiştirdi. Bunun nedeni birlik beraberlik içerisinde olmasıdır. Düşmanın bile giremediği bu ilçeye, fitne fesat da giremiyor” dedi.  
‘BİZİ BÖLEMEZLER’
AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Mustafa Ekici de, kuvayi milliye ruhunun en fazla yaşandığı ve düşmanın giremediği tek ilçenin Karaisalı olduğunu söyledi.
Terör saldırılarını kınayarak şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyen Başkan Ekici, “Bir kez daha bilinmelidir ki, bu hain eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu milleti bölemeyecek, bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Bu ezanları susturamayacaksınız. Bu birliği, bu dayanışmayı, bu ruhu bozamayacaksınız.

15 Temmuz’da ülke olarak, Adana ve Karaisalı olarak 2’inci dünya savaşı verdik. Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki bu savaştan alnımızın akıyla muvaffak olduk.
Başkan Ekici, “Hainler her şeyi hesaplamışlardı. Hat da bir çok dünya ülkelerinin de desteğini almışlardı. Ancak bir şeyi hesaba katmamışlardı. Hesaba katmadıkları bu aziz milletin ruhu ve liderimiz, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusuz olmasıydı. Çünkü ürkek, savunmasız ve yılgın bir siyasetçi profili yoktu karşılarında. Karşılarında kendini milletine ve ülkesine adamış, zalimlere savaş açmış, millet sevdasıyla yoğrulmuş adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan vardı. Türkiye, kurtuluş savaşından sonra ilk kez bu denli bir halk direnişine sahip olan, 16 yaşında direnen sevgili gençlerimiz, uçak kalkmasın diye tarlalarını yakan çiftçilerimiz, oğluyla beraber şehit olan insanlarımız, Nene Hatun ve torunları olan kadınlarımız, milli iradeyi üstün kılan aziz milletimiz yeni destan yazarak hainlere meydan okumuşlardır. Karaisalı’da da en yakın mahallesinden en ücra mahallesine kadar 7’den 70’e herkes demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Herkes bilmelidir ki, bu milletin kaderi de bir, kederi de birdir. Biz ekmeğimizi, aşımızı, suyumuzu paylaşırız. Ama vatanımızı asla parçalatmayız. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatanımızın bir çakıl taşını dahi kimselere vermedik, vermeyiz” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirten Başkan Ekici, “Biz 62 mahalle, 80 sandık ve 15 bin 850 seçmeniyle her zaman seçime hazırız” dedi.