AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Meclis üyeleri ile partililer de katıldı.

Yaptığı konuşmada, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın aldığı ödül nedeniyle üzerlerindeki beklentinin özellikle üye kaydı konusunda daha da arttığını belirten Yusuf Bilgili, “Tüm teşkilatlarımızdan istenen ve oy kullanan seçmenin yüzde 25’ini partimize üye yapma hedefinden epey gerideyiz. Şimdi bizden beklentiler çoğaldı. Bunu bir an evvel tamamlayıp hedefi tutturmamız lazım. Bunları söylerken, teşkilat olarak Kozan’da ki 345 sandıkta asil ve yedek olmak üzere görev yapacak sandık kurullarımızı yüzde 100 tamamladık. Bu konuda tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum. Sandık kurulunda görev yapacakların eğitimlerine hemen başlayacağız. Bu görev seçimi almak için çok önemli. Her sandıkta kaybedilecek 1 oy 345 oy demektir. Kozan’da zamanında 8 oy ile seçim kazanılmış” diye konuştu.

Daha sonra konuşan ilçe koordinatörü Mehmet Ali Önal ise şunlar söyledi, “Davamız Türkiye sevdasıdır. Ülkemizde 30 yıldır süren terörün bitmesi, şehit haberlerinin gelmemesi ve kardeşkanının durması için bu sürecin başarıya ulaşması gerekiyor. Bizde inanıyoruz ki bu süreç başarıyla çözüme kavuşacak, ülkemizde yaşanan kavga ve kaos bitecektir. Sizlerin bu konuda anlatmanız gereken bilgileri iyi takip edip halkımıza iletmemiz lazım. Türk’ün Kürt ile evli olduğu bu toplumda doğan çocuklara ne diyeceğiz? Hangi ırk ismiyle adlandıracağız? Görüldüğü gibi zor bir durum ortaya çıkıyor. Bizler zaten bir arada yaşıyorduk bundan sonrada bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Eğer toplumumuz karşı karşıya gelmemiş, ülkemizde iç savaş çıkmamışsa tek neden vardır o da İslam kardeşliğidir. Türk’te Kürt’te İslam kardeşidir.”

Kozan ilçe Danışma Meclisi Toplantısının kapanış konuşmanı yapan AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Zafer Kara, Kozan Belediye Başkanının aldığı ödülün teşkilat olarak Kozan’da tam birliktelik sağlanması, kavgasız, dedikodusuz bir yapının olmasından kaynaklandığını ifade ederek, “Çünkü Kozan’da mükemmel bir teşkilat yapısı var. Alınan ödül aslında bu uyumun eseridir. Partimize ilçemizde de üye kazandıralım ve bu konu üzerinde önemle duralım. Artış var ve iyi bir ivme kazandık aslında, biraz daha gayret ederseniz hedefe ulaşırsınız. AK Parti iktidarıyla ülkemiz istikrarlı hükümet ve hizmetle tanıştı. Tüm Cumhuriyet Hükümetlerinin ürettiği hizmetin katbekat fazlası hizmet 10 yılda üretildi. Cumhuriyetimiz süresince geçen 70-80 yıl arasında 11-12 koalisyon hükümeti kurulmuş, Başbakan olanlar ortalama 9 ay görev yapmışlar. Bir hükümet ve Başbakan bu kadar kısa bir sürede ne yapabilir ki? Bir ülkenin kalkınması için istikrar çok önemli. Ekonomik olarak ileriye gitmiş ülkeleri incelediğimizde; Japonya’da 57 sene, İsveç’te 65 sene, Kanada’da 78 sene sürekli iktidarda kalmış partiler ve hükümetlere rastlıyoruz. Bu örneklerde gösteriyor ki Türkiye’de ki ekonomik ve demokratik gelişmelerin devamı için AK Parti’nin iktidarda kalması gerekiyor. Tabi bunun olması içinde teşkilat mensupları olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Bizim ‘Çözüm Süreci’ ve ‘Başkanlık Sitemi’ konularını iyi öğrenip halkımıza nedenleriyle anlatmamız lazım. ‘Çözüm Süreci’ ile ‘Başkanlık Sistemi’ bir birini taşıyacak konulardır. Her ikisinden de başarıyla sonuç elde edeceğimize inanıyorum çünkü bizim Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderimiz var. Onun konuşmalarını iyi takip edersek, kendimizi yetiştirmiş oluruz. Biz halkımızın karşısına ürettiğimiz hizmetlerle, alnımızın akıyla çıkıyoruz. AK Parti’nin veremeyeceğimiz hiç biz hesabımız yoktur. Siz teşkilat mensuplarımıza toplantıya katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.