2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılının açılışı nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Adana Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Fatma Güldemet Sarı, “Yeni öğretim yılının açılış gününde, çocuklarımızın heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu öğretim yılının ayrı bir anlam ve önemi var. Bu hafta tüm Türkiye de olduğu gibi Adana’mızın da bütün okullarında, 15 Temmuz’da demokrasi için, vatan için canlarını veren ‘Demokrasi Şehitlerimizi’ anacağız. Çünkü biz milli ve manevi değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan nesiller yetiştirme gayreti içindeyiz” dedi.

“ELLERİNDE BAYRAKLARLA MEYDANLARI DOLDURAN ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”
Kocaman yüreklerinde vatan sevgisiyle, meydanları ellerinde bayraklar ile dolduran çocuklarımızla gurur duyduğunu vurgulayan Milletvekili Sarı, “Çocuklarımız demokrasi kavramını meydanlara çıkıp, vatanımıza sahip çıkarak, yaşayarak öğrendi. Bu küçük yaşta bu süreci yaşamak gerçekten hem çok önemli hem de çok anlamlı. Çocuklarımız şunu çok iyi bilmelidir ki; başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde Hükümetimiz, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu hain girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır. Türk Milleti bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir. Burada biz büyüklere düşen görev de geçirdiğimiz süreci onların anlayacağı bir şekilde çocuklarımıza aktarmak. Ayrıca hiç kimsenin onların dünyasına korku salmaya, onlara endişe verecek kalkışmalara hakkı yok” şeklinde konuştu.

“YENİ DÖNEMİN BAŞARILARLA DOLU GEÇMESİNİ DİLİYORUM”
Gelişen Türkiye’nin çocuklarının her zaman huzur dolu bir ortamda yaşayacaklarını ve mutlu olacaklarını belirten Sarı, şöyle konuştu:
“İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Eğitim camiasının öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile büyük bir aile olduğunu unutmamalıyız. Değerli İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz; sevgili öğrencilerimiz ile koordinasyonu en güzel şekilde tesis ederek, çocuklarımızın başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri için gayret göstereceğinize inanıyorum.
2016-2017 eğitim öğretim yılının Adana’mızdaki tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yeni dönemin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için başarılarla dolu geçmesini diliyorum.”