Murat Berhun
Buna rağmen CHP, halka hizmet bağlamında bir çok konuda Hüseyin Sözlü’ye Ak Parti karşısında destek olmuş, ve işleyişin sürmesini sağlamıştı. Özellikle de işçi alacakları konusunda hassas davranan CHP grubu, yönetimin, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin gecikmiş maaşlarını alabilmesi için borçlanma taleplerini “işçiler mağdur olmasın” diyerek desteklemişti.

CHP GRUBU “HALKA HİZMET” İÇİN DESTEK VERDİ AMA...

Uzun süredir devam eden CHP grubunun  “halka hizmet için destek” anlayışı Devlet Bahçeli köprüsünün yapımını da içeren boçlanma taleplerinde de kendini gösterdi. İçinde Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de bulunduğu CHP grubu, “Kente bir taş koyan bizim için değerlidir” felsefesiyle kente kazandırılacak 3 köprünün bulunduğu borçlanma talebine de onay vermişti.
Hatta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tartışmalı olan “Devlet Bahçeli”nin adının çok uzun olacak ve birleştirilecek bulvarlara verilmesi konusunda da Başkan Hüseyin sözlü’ye destek vermişti.  Bu kararlarda Ak Parti muhalif kalmış, şayet CHP grubu da muhalif kalsaydı asla hayata geçirilemeyecek düşüncelerdi. Ancak CHP grubu Sözlü’ye destek vererek hizmetin yolunu açtı.

HÜSEYİN SÖZLÜ BİLDİĞİNİZ GİBİ

Ancak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kendisine bu kadar destek veren CHP grubuna “siyaseten” yine ihanet etti. Sözlü kendisine her fırsatta destek veren CHP grubunun, Seyhan Belediyesince Balıkçılar pazarı yerine yaptırılacak “Kent Meydanı” için düzenleme talebi görüşülmesinde Ak Parti grubunun “Yeterince görüşülmedi, yeniden komisyona yollayalım” teklifini kabul ederek teklifin yeniden komisyona geri gönderilmesine onay verdi. Böylece Seyhan Belediyesinin hayati projesi bir süreliğine de  ötelenmiş oldu. Halbuki, proje kamuoyunda çok tartışılmış, irdelenmiş ve anlatılmıştı. Halnuki Kent Meydanı projesinin tanıtımında Başkan sözlü destek vereceğini açıklamıştı. Destek haberini okumak için tıklayınız

AK PARTİ VE MHP ARASINDA “KUTSAL” İTTİFAK MI BAŞLIYOR?

Bu arada özellikle Devlet Bahçeli köprüsü kredisi verilmemesi nedeniyle adeta birbirine “siyaseten savaş” açan Ak Parti ve MHPli yöneticiler, bir konuda belki de ilk kez uzlaşarak birlikte hareket ettiler. MHP’de Geçtiğimiz hafta Grup sözcüsü ve İl Başkanını değiştirken bu durum “kutsal ittifak mı kuruluyor” yorumlarına neden oldu.

PEKİ AK PARTİ VE MHP’NİN OYALADIĞI PROJEDE NELER VAR?

Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla şimdilik bekletilen Seyhan Belediyesi’nin Kent Meydanı projesinde halkın yararlanacağı içerik mevcut.” Rant var” denilen projede 15 metre genişliğinde  255 Metre uzunluğunda yeni bir cadde bulunuyor. Ayrıca Kent Meydanının yer aldığı yerlerdeki Obalar ve Saydam Caddelerinde yollar genişletilecek.  24 bin 725 Metrekare Kültür-sanat eğlence merkezinde 600 araçlık yeraltı otoparkı yapılacak.  800 ve 600 kişilik titayatro salonları, Sanat merkezi,  Sergi alanları, Müze, Kız ve Erkek öğrenci yurdu bulunacak. Rant ise halkın olacak.