Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, İl Gençlik Kolları Başkanı Alper Güler, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, milletvekili adayları ile çok sayıda davetli ve partili katıldı.

ŞUBAT AYINDA BİTECEK

Adana’da olduğu gibi tüm ülkede kongre sürecinin yaşandığını hatırlatan Başkan Fikret Yeni, “Biliyorsunuz kongre süreçleri bizler açısından, teşkilatlar açısından yenilenme, birlik beraberliğin pekişmesi ve daha aydınlık bir şekilde yürüyüş ritmini ortaya koymaktadır. Bu çerçevede Adana’mızda, gerek kadın kollarımız, gerek gençlik kollarımız, gerek ana kademe kongreleri yapılmaktadır. 25 Şubat’ta yapılacak kongrelerle ile ana kademe ilçe kongrelerini tamamlamış olacağız. Kadın ve gençlik kolları kongrelerimiz de aynı süreç içerisinde tamamlanmış olacak” dedi.

BAYRAK DEVRİ

Kongrelerde bayrak devri yaşandığını belirten Başkan Fikret Yeni, “Bayrak yarışında bayrağı taşıyan kardeşlerimiz kendisinden sonra o bayrağı taşıyacak olan kardeşlerimize teslim ediyorlar. Bir nöbet değişimi yaşıyoruz. Belki sıfatlarımız değişiyor. Belki var olan sıfatlarımızı bırakıyoruz. Ama içimizdeki dava aşkı, içimizdeki Sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürüme iradesi en ufak bir şekilde akamete uğramıyor. Bizler üzerimizdeki sorumluluğun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler 2001 yılı öncesi Türkiye’ye dönmemek için, güçlenen ülkemizin bekası, milletimizin geleceği için Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimizden desteğin artması gerektiğini biliyor ve bu bilinçle çalışan teşkilat mensuplarıyız. Bu çerçevede yapmış olduğumuz her kongre bir yenilenme, bir birlik beraberliğin tarihleri oluyor” şeklinde konuştu.

FEDEKAR KADINLARIMIZ

Kadınlara da övgülerde bulunan Başkan Fikret Yeni, “Bizler Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak kadın, gençlik, ana kademe hep beraber çalışmalar yürütüyoruz. Bu teşkilatlarımızın çalışmalarına baktığımız zaman illa ki hepimizin verdiği emek çok kıymetli. Ama en fedakarı hangisi diye sorarlarsa, en fedakarı kadınlarımızdır. Kadın kollarımız hayatın kendilerine verdiği çok ağır yükler olmasına rağmen, ağır sorumlulukları da yürütme mükellefiyetleri altında olmasına rağmen Allah sizlerden razı olsun ki en az bizler kadar çalışıyorsunuz. Ve inanıyorum ki sizlerin çalışmasıyla bize gelen destek çok daha bereketleniyor” dedi.

GÜVEN TAZELEDİ

İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Saadet Şeker’in divan başkanlığını yaptığı kongreye tek listeyle gidildi. Kongrede mevcut Başkan Emine Yıldırım yeniden Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Arzu Şeyda Özyazgan, Arzu Uluç, Aslı Ateş, Ayşe Aktaş, Cansu Durdu, Emine Öztürk, Esra Aydın, Fatma Ceylan, Gülüzar Kumar, Hatice Altunbaş, Hatice Ordu, Kadriye Keleş, Neslihan Bilir, Nuran Karaca, Rukiye Kaysadı, Rüveyda Keçebaş, Sacide Çeri, Selma Karaşahin, Türkan Aydın, Yasemin Yüksel, Zehra Akıllı, Zehra Çiftçi ve Zeynep Yıldırım.