AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Halis Bayrak partililerin coşkusu ve ilgisinden çok memnun olduğunu belirterek, "Temayül değil sanki bayram. Partimizin geleceği için erkenden salonu dolduran delegelerimize teşekkür ediyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarımı da centilmence ve kardeşçe tutumlarından ötürü kutluyorum" dedi.

Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın divana başkanlık ettiği temayül yoklaması saat 10.00'da başladı. Divan üyelerini AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Selçuk Sümer oluşturdu. AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın konuşmalarının ardından 132 aday adayı için 2200 üye oy kullanmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren temayülün yapılacağı alan partililerce dolup taştı. Sıkmadık el bırakmayan Dr. Halis Bayrak tek tek aday adaylarının çadırlarını dolaşacak başarılar diledi. Bayrak temayül yoklamasında birlik ve beraberliğin en güzel örneğine şahit olduğunun altını çizerek, "Burada sadece temayül yoklaması değil, birliğimizi, kardeşliğimizi, davamızı ve sevdamızı pekiştiriyoruz. Partililerimiz de sadece aday adayı belirlemiyor, Yeni Türkiye'nin temellerini şimdi burada atıyoruz" diye belirtti.


"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede, Karalıyız Bizde Varız" kampanyasının altına imza atan Bayrak, "Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı mücadelede, toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyım, bende varım" diye ifade etti.

7 Haziran'da da AK Parti destanının devam edeceğini kaydeden Dr. Halis Bayrak, "AK Parti Adana İl Teşkilatımız, Kadın Kolları İl Teşkilatımız, Gençlik Kolları İl Teşkilatımız, İlçe Teşkilatlarımız, İlçe Kadın ve Gençlik Kollarımız ile Mahalle Temsilcilerimize çok teşekkür ederim. Temayül yoklaması aday adaylarımıza, şehrimize, ülkemize ve partimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.