Geçtiğimiz günlerde Olağan Genel Kurulunu yapan ve yeniden dernek başkanlığına seçilen Halis Kassap ve dernek üyelerine ziyaret gerçekleştiren AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Fahrettin Coşkun, yeniden başkanlığa seçilmesinden dolayı Halis Kassap’a başarılar diledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi ve Akdeniz Bölge Başkanı olan Halis Kassap kendisine yapılan ziyaretten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Halis Kassap ve dernek üyeleriyle dernek binasında bir araya gelen Fahrettin Coşkun, derneğin adının artık ‘Sakatlar’ olarak değil ‘Engelliler’ olarak değişmesi gerektiğini belirterek, engelli olan vatandaşlara sakat kelimesinin yakışmadığını vurguladı.

Fahrettin Coşkun bir süre kursiyerlere kurs veren ve aynı zamanda AK Parti’den İl Genel Meclisi üyesi olan Necla Sahi’den bilgiler aldı ve kursiyerlerin becerilerini beğeniyle izledi.

AK Parti Adana İl Halkla İlişkiler Başkanı Fahrettin Coşkun, engelin bedende olmasının önemli olmadığını önemli olanın zihinlerdeki engellerin ortadan kaldırılması olduğunu hatırlatarak, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için atılması gereken adımların atılması lazım. Burada herkese, hepimize iş düşüyor. Hükümetimiz gereken kanuni değişiklikleri yapmaya devam ediyor. Yerel yönetimlere mecburiyet getirildi ki, şehirlerdeki engeller ortadan kaldırılsın diye. Elbirliği ile engelli vatandaşlarımıza hayatı kolaylaştırmalıyız. Dernek olarak yapmış olduğunuz çalışmalarınızda ve yeniden göreve seçilmiş olmanızdan dolayı size bir kez daha başarılar diliyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Halis Kassap ise dernek olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Halis Kassap, “Derneğimiz bünyesinde engellilere kurslar veriyoruz. İŞKUR ile yapılan anlaşma gereği verdiğimiz sertifikalar işe girmelerinde önemli rol oynuyor. Kurs gören engellilere 420.- TL para ve kurs süresi olan 95 gün için de sigortalarını yatırıyoruz. Çalışabilecek olan engellilerin kamu işlerinde istihdam edilecek olması ailelerini geçim konusunda rahatlatacaktır. Bize sağladığı imkânlar için Hükümetimize buradan çok teşekkür ediyoruz. Adana aslında engellilerin en rahat yaşayacağı şehir iken şehir mobilyaları maalesef bu yaşama uygun değil. Yerel yönetimler şehir mobilyalarını engelliler için düşünmeyince engel üstüne engel koymuş oluyorlar. Bunun bir an evvel düzeltilmesi en büyük beklentimizdir” şeklinde konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesine yapılan ziyarette; AK Parti İl Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Niyazi Göğer, Melike Bozbıyık ve Taner Aysu da hazır bulundu.