Adana’da ki STK’ları ziyaret edip, birçok etkinliğe katılan AK Parti İl Halkla İlişkiler Başkanlığı, bu defa Adana Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraç’a nezaket ziyaretinde bulunarak, bölgede yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

AK Parti İl Halkla İlişkiler Başkanı Fahrettin Coşkun ziyaret amaçlarının, Vakıflar Bölge Müdürü ile tanışmak ve Müdürlüğü’nün hizmet alanları, Adana’da ne gibi çalışmalar yapılıyor, hedefleri nelerdir? Konularına cevaplar bulmak olduğunu söyledi ve Bölge Müdürü Murat Saraç’a görevinde başarılar diledi.

Adana Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraç kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Müdürlük olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Saraç, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün tapusu kendi elinde olan yerlerle ilgilenebildiğini ifade ederek, şehri ilgilendiren yerlerin belediyelerin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Saraç ayrıca, Adana’da şu an için yapılan restorasyonları şöyle sıraladı; “1500’lü yıllarda yapılan Yeni Cami, Tuz Hanı, Kızıldağ Yayla Cami, Hasır Pazarı Cami, Hacı Mahmutağa Cami ve Şeyh Zülfo cami’inin restore işleri başladı. Süratle bitirme gayretindeyiz. 1951 yılında zamanın Belediye Başkanı tarafında yıktırılmış olan Cafer Paşa Camii yeniden aslına uygun olarak inşa edilecek. Adana’nın tarihini yeniden gözler önüne sermek bize mutluluk katarken, şehrimiz yeniden tarihiyle buluşmuş olacaktır.”

Ziyarete Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Melike Bozbıyık ve Taner Aysu da eşlik etti.