AK Parti Çukurova ilçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kansere Genel Bakış ve Kadın Kanserleri’ konulu toplantıda konuşan partinin Yönetim Kurulu üyesi Op.Dr. Fatma Ersöz Bozkurt, kadınların yılda en az bir kez ücretsiz kanser tarama hizmeti veren KETEM’e (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) gitmelerini isterken, “Smear (Simir) testi yapmanızı öneriyorum” diye uyarıda bulundu.

Toplantıya katılan kadınların çeşitli hastalıklarıyla ilgili merak ettikleri soruları da cevaplayan Bozkurt, “Dünya sağlık verilerine göre, dünya’da 2 dakikada bir kadın rahim kanserinden hayatını kaybediyor. Amerika’da her 8 kadından 2’si, Avrupa da ise her 10 kadından 1’i meme kanseri. Ülkemizde ise her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor. Dünyada 12.4 milyon yeni kanser vakası, 7.6 milyon da kansere bağlı ölümler görülüyor. Türkiye’de ise her yıl 100 bin kişiden 229’una kanser tanısı konulurken bu hastalık hızla artıyor. Böyle giderse 2030’lu yıllarda 100 binlerde 450’lere ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden kadınlarımız, ücretsiz hizmet veren KETEM’i gitmeyi ihmal etmesin” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda AK Parti Çukurova ilçe Başkanı Aslı Çelik, konuşmacı Op.Dr. Fatma Ersöz Bozkurt’a sunduğu tıbbi bilgilerden dolayı çiçek vererek teşekkür etti. Toplantıya Çukurova ilçe Başkanı Ramazan Çırak’ın eşi Minevver Çırak, ÇUKADER Başkanı Fatma Ülgen, Başkan Yardımcısı Ülviye Önsel, ve  çok sayıda partili bayan katıldı.