Başkan Fikret Yeni, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Fikret Yeni, mesajında şunlara yer verdi: "Önce İngilizler, ardından da Fransızlar tarafından işgal edilen şehrimiz, aynı zamanda Ermeni çetelerinin de katliamlarıyla 3 yıl ızdırap çekmiştir. Milletimiz her türlü imkansızlıklara rağmen, bağımsızlık destanı yazarak, gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Varoluş mücadelesinde, azmin ve inancın karşısında hiçbir gücün dayanamayacağını herkese göstermiştir.

Atalarımızın, bu toprakları vatan yaptığı günden bugüne her türlü düşman saldırılarına karşı verdiği kahramanca mücadelelerle bütün dünyaya esaret altında yaşamayacağımızı göstermiştir. Ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle bizlere, sonsuza dek korumakla yükümlü olduğumuz bu cennet vatanımızı emanet etmiştir.

Dolayısıyla, 5 Ocak 1922 günü, Adanalının bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya kanıtladığı ve Kurtuluş Savaşı destanında üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiği gündür. 5 Ocak, Adana’nın gurur günüdür. Adanalıların bağımsızlık yolunda verdiği mücadelede ayaklarına vurulmak istenen prangaları söküp attığı gündür.”
Başkan Fikret Yeni, “Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milleti'nin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.