Başkan Fikret Yeni, '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü' dolayısıyla programına huzurevi ziyaretiyle başladı. Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek selamlaşarak bir süre sohbet eden Başkan Fikret Yeni, ellerini öptüğü yaşlılara karanfil takdim edip günlerini kutladı. Huzurevi sakinleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken bazı yaşlılar da duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadı. Başkan Fikret Yeni, '1 Ekim Dünya Çocuklar Günü' olması dolayısıyla çocukları da unutmadı. Çocuklarla da bir araya gelen Başkan Fikret Yeni, oyunlar oynayarak sohbet etti.

Başkan Fikret Yeni, AK Parti hükümetlerinin pozitif ayrımcılık ilkesi doğrultusunda, yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek birçok proje ve uygulamayı yürürlüğe koyduğunu belirterek "Ne mutlu ki, bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz.

Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız da bizim en değerli varlıklarımızdır. Onlara da daha güzel bir dünya oluşturmak en asli görevimizdir. Rengi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun. Çocuklar bombalar altında ölmeyi değil, mutlulukla oynamayı, çocukluğunu doyasıya yaşamayı hak ediyor" dedi.  AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen programlara, İl Başkan Yardımcısı Sevda Erdede, AK Parti Çukurova İlçe Başkan Yardımcısı Nevruz Doğan, Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Taha Sağlam da eşlik etti.