Kozan Belediye Sinema Salonu’nda gerçekleşen toplantı divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

 

BİLGİLİ, “İKTİDARA GELMENİN YOLUNU TAŞ VE MOLOTOF ATMAKTAN GEÇMEZ”

 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili; “İlçe teşkilatı olarak belediye başkanımızla beraber el ele vererek mahalle, ev, esnaf ve köy gezilerimizi sürdürerek hükümetimizin faaliyetlerini halkımıza anlatıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede belediyemizin halkın oylarını yardım paketleri ile satın aldığını söylüyorlar. Bu konu ile ilgili olarak CHP ilçe başkanı da yorum yapmış. Devletimiz sosyal bir devlet olmanın gereği elbette halkına sosyal yardımı gerçekleştirecektir. Biz onlara cevap olarak şunu söylüyoruz bizim için halkımız oyunu bir paket yardıma satmayacak kadar asil ve değerlidir. İktidara gelmenin yolunu taş ve molotof atmaktan geçtiğini zannedenlere halkımız cevabını sandıkta verecektir” dedi.

 

YAĞCI; “BİRBİRİ CAMUR ATAN BENİ KARŞISINDA BULUR”

 

Toplantı öncesi Kıbrıs’ta bir okulun bahçesinde yapılacak olan caminin temel atma törenine katıldığını belirten AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, rektörün okuldan bahsedip cami ve ibadetten bahsetmemesini garipsediğini, okula da camiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Yağcı; “Bizlerin yeniden karanlığa düşmemesi için ampulümüzün yanması gerekmektedir. Bizler ancak birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşacağız. Ülkemizde her dine mensup insanlara özgürlük vardır. Kiliseye gitmek isteyen kiliseye, camiye gitmek isteyen camiye gidebilir. Ancak bizim prensibimiz memleketimizin her noktasında cami sayımızı artırmak ve camilerimizi ve cemaatimizi artırmaktır” diye kaydetti.

 

1 Ekim’den itibaren belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için adaylık başvurularının başlayacağını kaydeden İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı; “Sizlerden ricam partimiz içerisinde hiçbir aday birbirinin arkasından konuşmasın. Elbette adaylarımız kendi duygu ve düşüncelerini halkımıza anlatabilir. Bizler AK Parti kadroları olarak hepimiz birer kardeşiz. Birbirine çamur ve iftira atan beni karşısında bulur. Eğer görevini iyi yapamayan adayımız varsa değişecektir. AK Parti’den belediye başkanı adayı olacak kişiler parti teşkilatımız ve halkımızdan almış olduğu notlarla aday olacaktır. Bu konu ile ilgili anket çalışmalarımız devam ediyor. Yine önümüzdeki Pazar günü Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Adana’mıza geliyor. Başbakanımızı en büyük kalabalık ve mitingle hep beraber karşılayacağız” şeklinde konuştu.

 

ÖZGAN, “ÜLKEMİZN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan; “AK Partimizin teşkilatını ilçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Önümüzde yerel bir seçim var. Bu seçimin arkasından yine aynı yıl cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasında milletvekilliği seçimleri olacak. Yerel seçim bu seçimlerin temelini oluşturuyor. Onun için çok iyi çalışmalıyız. Ülkemizin istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

 

İlçede gerçekleştirmiş oldukları hizmetleri ve projelerini sunum eşliğinde anlatan Başkan Özgan; “Bizler Kozan Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımı noktasında birçok hizmete imza attık. İkinci dönemimizde Atatürk Parkı’ndan Kozan Kalesine, Camii Kebir Caddesi’nden Mustafa Kemal Sokak’a, Dağılcak Sosyal Tesislerinden SODES Düşler Alemine kadar halkımıza hizmetlerimiz oldu. Bu hizmetlerimizin takdiri olarak Sayın Başbakanımızdan ödül aldık. Aslında bu ödül ve gurur Kozan halkınındır. Yine Kozan Barajında yüzen bir teknemiz vardı. Bu teknemiz yakıldı. Bunu yakanın teröristten bir farkı yoktur. Biz yeni bir tekne alarak yeniden halkımızın hizmetine sunduk. Halkımız için üretmeye devem edeceğimiz hizmetlerden hiç kimse bizi alıkoyamaz” diye konuştu. 

           

ÜNÜVAR; “HEM İŞİMİZİ, HEM DE GÖNÜLLERİ YAPIYORUZ”

 

Hükümetin sağlık alanında gerçekleştirmiş olduğu hizmetleri anlatan AK Parti Adana Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar; “AK Parti hükümeti öncesinde benimde doktorluk mesleğimi icra ettiğim zamanlarda nerde bir hastaneye yeni bir cihaz alınsa bunun tanıtımına her kesim katılırdı. Ama artık AK Parti hükümeti olarak biz bunları aşmış bulunuyoruz. Hükümetimiz değil hastaneye son sistem cihaz almak artık ülkemizin dört bir yanına hastane inşa ediyor ve içerisini tam donanımlı cihazlar, sayıları artırılmış doktor ve personel ile donatıyor. Eskiden 10 milyon yeşil kartlı insanlarımız vardı. Bu insanlar bazı ilaçları alamıyorlardı. Ama artık yeşil kartlı kimse kalmadı. Herkes sağlıktan eşit bir şekilde faydalanabiliyor. Biz şunu söylüyoruz işi herkes yapar ama gönül yapmak zordur. Bizler hem iş yapıyoruz hem de insanlarımızın gönlünü yapıyoruz” dedi.

 

Suriye’deki katliama sessiz kalan Birlemiş Milletler heyetine seslenen Milletvekili Ünüvar; “Geçtiğimiz günlerde Birlemiş Milletler binasında toplantıya katıldık. Oradaki binada tadilat vardı ama benim düşüncem asıl birleşmiş milletlerin tadilata ihtiyacı var. Daha düne kadar Suriye de kanlı iktidarını sürdüren Esad rejimine karşı sesini çıkarmayan BM üyesi ülkeler zehirli silah karşısında ayağa kalkıyor. Neden daha önce seslerini çıkarmıyorlardı acaba? Oysa bizler Suriye, Mısır, Gazze, Filistin gibi birçok ülkede çıkan olaylar karşısında millet olarak üzülüyoruz. Pakistan’daki depremi Van’daki deprem gibi gören bir milletiz. Ülkemiz komşu ülkesi Yunanistan’da çıkan yangına yardım göndermiş yine dünyanın öbür ucundaki Haiti’de yaşanan deprem mağdurlarına bile yardımda bulunmuş bir milletin evlatlarıyız” şeklinde konuştu.

 

Hükümetin ekonomi, sağlık, adalet ve güvenlikte büyük devrimler yaşattığını kaydeden Milletvekili Ünüvar; “Sayın Başbakanımız 6 Ekim’de Adana’ya geliyor. Başbakanımızı en kalabalık bir mitingle karşılayacağımıza inancım sonsuzdur. Yine Pazartesi günü Başbakanımız demokratikleşme paketini açıklayacaktır. Zaten partimiz kurulduğu günden bugüne demokratikleşmenin yanında olmuştur. Bu ülkede daha önce şehit cenazesi üzerinden siyaset yapan insanlar oldu. Allah’a şükür dokuz aydır şehit cenazesi gelmiyor. Bizler Kozan’da da pek çok şehit cenazesi taşıdık. Tabi görevimiz bununla sınırlı kalmadı. Şehitlerimizin ailelerini kendi ailemiz gibi gördük” dedi.

 

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar; “Sayın Başbakanımız geçtiğimiz günlerde Ankara’da 3500 yataklı devasal bir hastanenin temelini attı. Kozan’da da hastanemiz inşaatı hızla devam ediyor. İlçemize her gelmemde hastanemizin inşaatında incelemelerde bulunuyorum. Feke Devlet Hastanemizin de yapımı tamamlanmak üzere Yine Ceyhan ilçemizdeki hastanemizin de inşaatı su basmanı aşamasında. Aslında o hastanemiz de Kozan’daki gibi olacaktı. Ancak Ceyhan Belediye Başkanı hastane inşaatı gecikmesine neden oldu. Engellemeye rağmen hastanemizi Ceyhan’a kazandıracağız” dedi.

 

Adana’nın Ortadoğu’nun en büyük sağlık üssü olacağını kaydeden Ünüvar; “Adana’da ise Başbakanımızın talimatıyla Devlet Su İşleri makine bakım tesislerinin bulunduğu noktadaki araziyi de ekleyerek hastanemizi alanını daha da büyütmüş olacağız. Böylece yaklaşık 850-900 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan ve 7 hastaneden oluşan devasa ‘Sağlık Kampusu’nun temelini Sayın Başbakanımız 6 Ekim’de atacaktır. Bu hastanemizin maliyeti 1 milyardır. Adana’ya yatırım ve hizmet yapılmıyor diyenlere en iyi cevap bu olsa gerek” şeklinde konuştu.

 

Adana’nın AK Belediyecilik ile buluşması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Ünüvar; “Daha önce Adana’mız kâğıt üzerinde Adana’da belediyeciliği ele aldı ancak bu istenilen anlamda halkımıza verilen bir hizmet olmadı. Artık Adanalı hemşerilerimizin de hükümetimizin hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için halkımızın destekleri sayesinde Adana’mızı AK Belediyecilik ile tanıştıracağız” dedi.

 

AK Parti’nin girdiği her seçimde fark attığını hatırlatan Ünüvar; “AK Parti çarşaf çarşaf aday reklamı yapmaz. Bazı muhalefet partileri sürekli aday adayı reklamı gerçekleştiriyor. AK Parti girdiği her seçimi büyük bir farkla kazanan bir partidir. Bizim hedefimiz geldiği makamı yontan değil halkımıza hizmet eden adayları göstermektir” diye kaydetti

           

Programda İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, İl Genel Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Doğru birer sunum gerçekleştirdiler.

           

Programın basına kapalı bölümünde ise İl Koordinatörü İsmail Bilen tarafından teşkilat ile toplantının özel değerlendirilmesi yapıldı.     

           

AK Parti 59. İl Danışma Meclis toplantısına 15 ilçenin ilçe başkanları, Belediye Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile partili vatandaşlar katıldı.