İl Danışma Meclisi Toplantısı Anemon Otel’de yapıldı. Toplantıya AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Şükrü Erdinç, İl Başkanı Fikret Yeni, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İl Koordinatörü İsmail Bilen, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, il ve ilçe yönetim kuruyu üyeleri, çok sayıda partili ile davetli katıldı.

  Toplantıda konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, son 15 gün içerisinde parti teşkilatlarında hem kongreler, hem de seçim çalışmaları dolayısıyla yoğunluk yaşandığını söyledi. Önümüzdeki genel seçimin çok önemli olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, “Haziran ayında yapılacak olan genel seçimde, 367 milletvekili çıkaracak oyu almalıyız. Bunu başarma şansımız var. Öncelikle teşkilatlarımız yapmış oldukları kongrelerle yenilenip güçlendiler. Ayrıca, milletimize mensubu olduğumuz bu davanın kadrolarının yapmış olduğu hizmetleri anlatacağız. Bu hizmetleri anlatırsak milletimizin teveccühüne mazhar oluruz. İşimizin çok zor almayacağı kanaatindeyim. Sadece biraz yorulacağız” dedi. 
  Milletvekilleri Fatoş Gürkan ile Şükrü Erdinç’in de birer selamlama konuşması yaptığı toplantıda, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ile İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay da önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrelerde aday olmayacakları için, danışma meclisinde başkan olarak son konuşmalarını gerçekleştirdi.

  Toplantıda ayrıca, çeşitli partilerden AK Parti kadrolarına geçenler için ‘rozet merasimi’ yapıldı. AK Parti’ye katılan 500 kişiye, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Şükrü Erdinç parti rozeti taktı.