Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Akif Kemal Akay, Adana’nın bugüne kadar siyasette hiçbir zaman kazanç elde etmediğini belirtti. Akay, “Çünkü Adana hiçbir zaman siyasetçinin önünde eğilip biat etmedi” dedi.

 

“GERİ GİDİŞE KİMSE DUR DEMEDİ”

Gazipaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya gelip sohbet eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Akif Kemal Akay, bir zamanlar Türkiye’nin en zengin kenti olan Adana’nın geriye gidişine hiç kimsenin “dur” demediğini söyledi.

 

“ORTAK KÜLTÜR SOSYAL BARIŞI SAĞLADI”

Adana’daki mahalle kültürünün birçok ilden farklı olduğunun altını çizen Akay, “Adana’daki bir mahallede yaşayan insanların profiline baktığımız zaman yurdun dört bir yanından, her kültürden, her kökenden insanın olduğunu görebilirsiniz. Adana’da tüm bu kültürlerin birleşiminden ortaya çıkan ortak bir kültür vardı. İnsanlar bu kültür içinde birleşip bütünleşti, birlikte üretti, kentin gelişimine birlikte katkı koydu. Bu kültür aynı zamanda sosyal barışı sağladı ve Adana’yı zenginleştirip Türkiye’nin gözbebeği haline getirdi” dedi.

 

“ADANA KİRLİ SİYASETE ALET OLMADI”

Adana’nın her dönemde siyasetin kirli oyunlarına alet olmayı reddettiğini ve hiçbir siyasetçinin önünde biat etmediğini dile getiren CHP’li Akay, Adana’dan siyasi anlamda bir kazanç elde edemeyen siyasetçilerin ise Adana’yı görmezden gelmeyi tercih etmesi nedeniyle kentin bir duraklama ve ardından da gerileme dönemi yaşadığını kaydetti.

 

“DİK DURUŞUN BEDELİ AĞIR OLDU”

CHP’li Akay, “Adana tarihi boyunca hiçbir siyasetçiye boyun eğmedi. Biat etmeyi hep reddetti. Bu dik duruşun bedeli ise Adana için ağır oldu. Yine de Adana, sahip olduğu ortak kültürün bir sonucu olarak Türkiye’nin her açıdan potansiyeli en yüksek kentidir. Önümüzdeki yıllarda sadece ülkenin değil Ortadoğu’nun yıldızı olmaya aday bir kenttir” diye konuştu.

 

“ADANA CHP İKTİDARIYLA KALKINACAK”

İzlenen ekonomik ve siyasi politikalar nedeniyle ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Akay, “Önümüzde üç seçim var. Bunların ilki önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler ve bu seçim diğer iki seçimin anahtarı olacaktır. Genel iktidarın yolu yerel iktidardan geçiyor. Adana, bu yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyelerle eski görkemli günlerine dönecektir. Sosyal belediyeciliği gerçek anlamda yaşama geçirip, birlikte üretecek, Adana’yı hep birlikte kalkındıracağız” şeklinde konuştu.