Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçmişte farklı görevler üstlendiği Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi’ni ziyaretinde çiçeklerle karşılanın Akay, geçmişte üretim denilince akla gelen ilk kent olan Adana’nın artık tüketimle anıldığına dikkati çekerek Adana’nın kurtuluşunun üretimden geçtiğini söyledi. Akay, “Bu durumu tersine çevirip düzeltecek olan ise CHP'nin yani halkın iktidarı olacaktır” dedi.

 

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Şube Başkanlığı, Akdeniz Bölge Sorumluluğu, Genel Başkan Yardımcılığı ve Danışmanlığı görevlerini yaptığı ADD’yi ziyaret eden Akay, Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, şube yöneticileri ve ADD üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

 

“ADANA ÜRETİMDEN VAZGEÇEN KENT HALİNE GELDİ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalizme karşı zaferle sonuçlanan büyük bir mücadelenin ardından kurulduğunu anımsatan Akay, “Anadolu’nun her vilayetinde olduğu gibi Adana’da da özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün olan halkın hareketi oluştu. Normalleşme sürecine girildikten sonra da Adana Türkiye’nin üretim konusunda lokomotifi konumuna geldi ve bu yıllarca sürdü. Ülkemizin en gelişmiş ve refah ili olan Adana özellikle 80'lere doğru gerilemeye başladı ve bu gerileme süreciyle birlikte üretimle anılan Adana, tüketimle anılır hale geldi. Bu durumu tersine çevirip düzeltecek olan ise CHP'nin yani halkın iktidarı olacaktır” dedi.

 

“ADANA YENİDEN ÜRETEN BİR KENT OLMALI”

Sosyal belediyecilik anlayışını hakim kılıp her alanda bir iyileşme hareketi başlatmayı ve Adana’yı yeniden üreten bir kent haline getirmek istediklerini anlatan CHP’li Akay, “Belediyecilik faaliyetleri sadece yol, su, kaldırım, çöp gibi algılanmamalı. Bunlara sağlık, eğitim desteği, iş olanakları ve üreticiliğin teşvik edilmesi gibi konulardaki tedbirleri de eklemek gerek. Tüm bu faktörler işin içine katıldığında Adana’nın, toplam kaliteyi yükselten, refah seviyesi yüksek bir üretim ve yaşam merkezi konumuna geleceğine inancımız tam. Tüm amacımız ve gayretimiz da bu yöndedir” diye konuştu.

 

“ADANA HER ŞEYE SAHİP”

Adana’nın ihtiyacı olan her şeye sahip olduğunun altını çizen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akay, bu potansiyelin doğru bir şekilde kullanılması durumunda Adana’nın ülkenin parlayan yıldızı olmaması için hiçbir neden olmadığını sözlerine ekledi.