Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) gibi köklü ve güçlü örgütlü bir yapının AKP iktidarı tarafından hedef alınmasına tepki gösterdi. Çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimleriyle görüşmelerini sürdüren Akay, TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Adana’nın genel sorunlarına değinen ve torba yasa kapsamında tüm yetkileri ellerinden alınmaya çalışılan TMMOB’ye karşı girişilen tavrı eleştiren Akay, “TMMOB’yi etkisi altına alamayan iktidar işlevsizleştirme ve içini boşaltma politikaları ile antidemokratik yasalar yürürlüğe koymaya başladı” dedi.

ADANA’YI KONUŞTULAR

Adana'nın modern şehir planlanması açısından bulunduğu noktayı detaylı olarak analiz eden Akay ve Çetinkaya, yeni ve güçlü bir Adana için nelerin yapılması konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Dünyadaki şehir modellerinin incelenip Adana'nın özüne ve kültürüne uygun bir yapı oluşturulması gerektiğini vurgulayan Akay, şunları söyledi:

“Bunun gerçekleşmesi için de sizin gibi kent sorunlarına duyarlı sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Plan ve projeleri başarıyla hayata geçirebilmek için de şimdiden elimizi taşın altına koymamız lazım. Bu konuda da disiplinler arası çalışmayla kamuoyu gücünü de dikkate alarak hareket etmeliyiz. Kamuoyuna sunduğumuz projelerin TMMOB camiası ve sizler gibi değerli başkanlar tarafından değerlendirilmesini diliyorum. Adana’nın gelişimi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için ortak hareket etmenin temelinin şimdiden atılması gerektiğine inanıyorum. Hayatın her sorununa dokunan projelerle sosyal belediyeciliği Adana'ya getireceğiz.”

FİLM PLATOSU

Adana’nın dünya ölçeğinde bir film platosuna ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Akay, “İçerisinde birçok insana iş imkanının sağlanacağı ve hemen her sektörün yer alacağı film platosu Adana’nın çehresini değiştirecek projelerden biri olacak. Yaşlılarımızı huzurevinden kurtaracak ve kadınların eve mahkum olmasını engelleyecek bir 3. Bahar Köyü inşa etmeyi planlıyoruz. Bu projemizle yaşlılarımıza hem konforu ve tüm olanakları sağlayacak hem de onların gönüllerini kazanacağın. Ev kadınlarımız da yaşama daha sıkı sarılacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulaş Çetinkaya ise Akif Kemal Akay’ın TMMOB’ye desteği ve demokratik tepkisi için teşekkür etti.