Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı gün olan ve Zafer Bayramı olarak kutladığımız 30 Ağustos’un 91. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

Akay, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’la başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle Türk halkının bağımsızlık mücadelesindeki azim ve kararlılığının başta emperyalist ülkeler olmak üzere tüm dünyaya ilan edildiğini vurguladı. Akay, mesajında, “Türk ulusu, bağımsızlık mücadelesini 30 Ağustos’ta Başkomutanımız Mustafa Kemal’in önderliğinde kazandığı eşsiz zaferle taçlandırmıştır. 30 Ağustos Zaferi ülkemizin tarihindeki dönüm noktalarından biri olmuş, bu zaferle Türk ulusu bağımsızlığını tüm dünyaya haykırmıştır. Bu zafer aynı zamanda emperyalizme karşı verdiğimiz kutsal mücadelemizin haklılığını ve kararlılığımızı da perçinlemiştir” dedi.

“Bağımsızlık için canlarını ortaya koyan başta büyük önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum” diyen Akay, verilen bağımsızlık mücadelesinin mazlum uluslara da örnek olduğunun altını çizdi.

Ortadoğu’da savaş rüzgarlarının estirildiğine dikkati çeken Akay, Atatürk’ün “Savaş zorunlu ve hayati olmalı. Ancak milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir” sözünü anımsatarak siyasilere de anlamlı bir mesaj gönderdi.

Barışa bugün daha çok ihtiyaç olduğunun altını çizen Akay, Büyük Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözlerinin günümüzde daha fazla anlam kazandığını belirtti.

Akay,  “Büyük halk mücadelemizin ‘Zafer’i olan 30 Ağustos’un 91. yılını kutlar, ülkemiz, dünya ve insanlık adına barış temenni ederim” diye konuştu.