Dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanıp, şehitler anılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay da anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çanakkale’de zafere ulaşılmasında çok önemli rol üstlenen 57. Alay’ın cephedeki yemek mönüsü olan üzüm hoşafı ve buğday çorbasını Seyhan’da yurttaşlara ikram eden CHP’li Akay, “Çanakkale Ruhu”nun yaşatılmasına katkıda bulundu.

 SEÇİM KAMPANYASINA ARA VERDİ “ÇANAKKALE RUHUNU” YAŞATTI

Seçim kampanyasını Tellidere Mahallesi’nde sürdüren CHP’li Akay,  Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda seçim çalışmalarına ara verip, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle, yurttaşlara 57. Alay’ın sabah yemeği mönüsü olan, üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı. Bu anlamlı etkinliğe parkta dinlenenlerin yanısıra mahalle sakinleri de büyük ilgi gösterdi.

HALKTAN AKAY’A TEŞEKKÜR

Akay, akşam saatlerinde de Duygu Cafe önünde, 57. Alay’ın akşam yemeği olan buğday çorbası dağıttı. Millet İttifakı’nın ilçe başkanları ile belediye meclis üyesi adaylarının da Akay’a eşlik ettiği etkinlikte yurttaşlar da Akay’a, Çanakkale Ruhu’nu yaşatıp canlı tuttuğu için teşekkür ettiler.

TELLİDERE’DE VE DUYGU KAFE ÖNÜNDE ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ GÖSTERDİ

Seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği Tellidere Mahallesi ile Baraj yolu Duygu Cafe civarında çocuklarla yakından ilgilenen Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, Seyhan’da, 0-5 yaş arasındaki 80 bin çocuğun yaşadığını aktardı. Seyhan’ın adeta bir “Çocuk kenti” olduğunu aktaran Akay, “Kreş yetersizliğinden dolayı, kadınlarımızın  iş gücüne katılım oranı ise oldukça düşük . Bu rakam sadece  yüzde 28,5’tur” dedi.

HER MAHALLEYE EN AZ BİR KREŞ

Seyhan’da kadının sosyal yaşama ve çalışma yaşamına katılmasını her zaman destekleyeceklerini belirten Akay, “Bu çerçevede kadınlarımızın çalışma hayatına daha aktif katılımının sağlanabilmesi için Seyhan’daki kreş sayıları artırılacak ve her mahalleye en az bir kreş açacağız. Böylece çalışan kadınların çocuklarını güvenle bırakabilecekleri, çocukların uzman eğitimcilerden okul öncesi nitelikli eğitim alabilecekleri, erken yaşlarda sosyalleşecekleri yapılar oluşturulacak” diye konuştu.