Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, emperyalizme karşı mazlum halklara örnek olan bir mücadele veren Türk halkının bu mücadelesini ‘Cumhuriyet’le taçlandırdığını söyledi. Akay, “Cumhuriyet, Türk ulusunun verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin en değerli meyvesi, bağımsızlığın tescili, gericiliğe karşı çağdaşlığın, ümmet toplumundan millete geçişin adıdır” dedi.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Cumhuriyet’in ilanının 90.yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Cumhuriyetin bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi olduğunu dile getirdi.

Laik cumhuriyeti içine sindiremeyen emperyalizmin uşaklarının Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırmak için canla başla çalıştığını dile getiren CHP’li Akay, bu nedenle Cumhuriyet kazanımlarının her geçen gün daha çok önem ve anlam taşıdığını söyledi.

Akay, “ Büyük Önder Atatürk,  'Benim iki büyük eserim var biri ‘Cumhuriyet’, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi' diyerek Cumhuriyetin önemini vurgulamıştır. Cumhuriyeti yıkmak için, Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek için emperyalist güçlerle işbirliği yapanlara karşı mücadelemiz hız kesmeden sürecek ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Atatürk ve arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyeti ilan edenleri ve bugünlere taşıyanları saygıyla ve minnetle anıyor, geleceğe taşıyacak olanlara da sevgilerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin 90.yılı kutlu olsun” diye konuştu.